Yoghurtbröd (i bakmaskin)

Till detta bröd behövs en bakmaskin. Detta bröd blir ca 650g.

1,5 tsk torrjäst
3 dl lantbrödsmjöl (4 sädesslag)
1 dl dinkelmjöl fullkorn
3 dl vetemjöl special
1 msk sirap
1 msk smör & rapsolja
0,25 dl linfrö
0,5 dl solroskärnor
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor
2,5 dl mjölk
1 dl naturell yoghurt


Häll ingredienserna i bakmaskinens bakform i följande ordning:
  • Tillsätt först alla vätskor.
  • Sedan salt och mjölblandningen (mjöl + linfrö + solroskärnor + brödkryddor)
  • Allra sist har du i jästen.
  • Sedan väljer du programmet normal/basic på bakmaskinen.



Tänk på att köra igång bakmaskinen direkt annars surnar yoghurten och mjölken om de står framme i rumstemperatur för länge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback