Lek dag! =)

Ja det kan man nog säga att min dag har bestått av... lek! Men jag har haft riktigt roligt. Jag och brorsan var och käkade dagens på coco thai, riktigt gott. Sedan bowlade vi 6 serier, efter det spelade vi biljard i 2 timmar. Så jag har haft roligt hela dagen idag...

Mercy...

Idag kom jag upp i skaplig tid, jag har till och med hunnit tagit mig ett bad, käkat frukost & gjort mig iordning. Så det känns skönt! Tänkte snart ut och röra på mig, ska ta en väldig snabbvända till Kupolen och en snabbvända ner på Falu stad. Farmor fyller år idag, så det blir att åka ut dit en sväng och gratta henne. Så grattis lilla Farmor på din dag idag! Men innan dess så ska jag ut till ma & pa. Förmodligen så är det bara brorsan som är vaken. Farsan jobbar och morsan gick nyss av sitt skift imorse. Tänkte vänta tills hon har vaknat så kan hon få följa med ner... Hinner jag kanske språkas vid med brorsan en stund =)

Rörigt i all röra...

Här sitter jag en kort stund för att varva ner. Vi började att rensa, nu är det rena bombnedslaget här hemma =( Och inte blev det roligare att fortsätta själv, när älsklingen åkte iväg på fotbollsträning. Men vi ska fortsätta han och jag... själv småplockar jag lite och rensar då och då, bland mitt.

Samtidigt kretsar mina tankar runt min kära vän H, hur jobbigt hon har det just nu. Usch, jag lider med henne, inombords. Jag har varit i samma sits själv, tidigare i mitt liv, jag vet hur jobbigt det är. Men samtidigt vet jag inte riktigt vad jag ska säga till henne, för det finns nog inget som kan lindra den smärta, sorg och "panikkänslor" som hon känner just nu. Men jag kan säga dig vännen (om du nu läser detta), jag vet precis hur du mår och hur du känner dig. Jag finns här för dig om det är något eller om du bara vill prata, glöm aldrig bort det. Men något som både du och jag ska vara riktigt glada över, är vilka suveränt underbara föräldrar vi har, som finns där för oss och som ställer upp för oss i vårrt och torrt. Det är nog inte alla som är lika lyckligt lottade på den fronten. Men du ska stå på dig, för allt i världen! Han har gjort fel, så galet fel. Och det måste han inse och förstå!


*Gäsp*

Idag är jag uppe med tuppen, jag har redan ätit en rejäl frukost. Jag har varit uppe och kokat gröt, kaffe och brett mackor. Älsklingen har fotbollscup idag, de har samling 7:30. Så då passade jag på att fixa iordning en rejäl frukost och även lite fika som han fick med sig, så att han fick ligga lite längre i sängen och dra sig. Det är han värd....

Hör och häpna, igår knäppte jag nåt kort. Så nu ska jag uppdatera matbloggen, men det som är mindre bra... är att nu är överföringssladden puts väck borta *morr* Den sitter alltid i datorn, men nu är den borta. Jag säger då det, alltid är det någonting som ska krångla. Så jag får roa mig med att leta efter den om en stund, nu känner jag inte riktigt för det. Jag vet inte om jag kan påstå att "morgonstund har guld i mun", inte just nu, men den hade det tidigare i alla fall.


12:34
Så, efter många om och men. Nu har jag uppdaterat min matblogg med 2 nya recept...


Detta är vad jag avslutade kvällen med igår, en hot shot och en härlig irish coffee, riktigt smarrigt...


Shepherds paj...

.. idag tänkte jag laga Shepherds paj. Något nytt och rätt enkelt, det mest sköter sig själv sen. Man måste ha lite variation här i livet. Men först måste jag åka och handla lite. Älsklingen jobbar över, tråkigt, men han måste. Få se om jag lägger ut det i min receptblogg. Jag har varit grymt dålig på att fotografera den senaste tiden, därav har jag halkat efter både där och ute på bilddagboken. Men, men.. sånt som händer. Nej, nu måste jag iväg till affären....

Tjolahoppsansa!

Ja nu är en sak gjord idag, kontakt med Af. Så det känns skönt att det är avklarat.

Igår handlade jag lite på Åhlens, 2 kuddar till sängen & en ny väska (den blir nog perfekt när våren knackar på dörren). Sen 2 mini lampor (miniatyr av sådana som polisen har) och ett riktigt stort blockljus. Allt var på halva reapriset, perffa.

Annars idag får jag se vad man hittar på. Har inte tänkt så långt än...  :P

Torsdag...

Idag är det redan torsdag, veckorna rusar förbi. Själv står jag i valet och kvalet på om jag ska söka in på "författarskolan", varför ska det va så svårt att bestämma sig? Det är något som jag är duktig på.

Igår kom mamma och brorsan förbi, så det var trevligt med sällskap. Sedan kom även Stefans bror och sambo förbi. Så igår lagade jag mat åt 6 st för ovanlighetens skull. Gjorde ugnstekt falukorv och hemmagjord potatismos, riktigt gott, det var ett tag sen man åt det.

Har nyss fått i mig lite frukost, ska göra mig iordning. Tänkte dra bort till Åhlens en vända och kika. Tydligen ska de ha halva reapriset där. Mamma hade hittat lite saker där igår. Frågan är bara om det finns nåt kvar där idag. Mamma köpte bl.a två julgranar med "julgransfötter" igår, det fanns bara 2 kvar. Så en ny julgran kom hit, så den får åka upp till jul. Det blev 30 kr styck för dem, riktigt lagomt. Tidigare hade de kostat 215 kr styck. Sen måste jag försöka rensa i mitt sinne och bestämma mig... senast idag, ang. utbildningen. Om jag kan, det är frågan det. Det tråkiga är bara att den där "utbildningen" går inte i veckorna, utan varannan helg. Lördag till söndag, hel dagar. Men det lär väl gå det också. Ååååh, varför ska det vara så svårt!? Jag blir galen!!


Innanför dörren...

Nu har jag nyss kommit hem, har varit ute på lite ärenden i stan. När jag äntligen tog mig ut för att höra mig för om matten... tror du inte att de har stängt och ändrat öppettiderna. De har bara haft öppet i 2 timmar idag, ja det är då typiskt. Sedan sitter jag i valet och kvalet om jag ska söka in på "Dalarna författarskola". Den börjar snart... så frågan är om jag hinner hoppa på? Med tanke på att a-kassan måste godkänna det först innan jag får börja. Och då lär det väl ta åratal, de brukar vara rätt sega. På hemvägen lämnade jag in en jobbansökan, ett ställe som precis ligger runt knuten där jag bor. Dessutom hittade jag lite kläder inne på ZeroZero här i centrum, för halva reapriset. Hittade 3 tröjor och en klänning, kalaset gick på 460 kr, så jag är nöjd över det. De har rätt mycket fint där, men ändå tar man sig inte en tur i centrum och tittar. Utan det blir oftast jämt Kupolen man brukar hamna på.

God morgon!

Idag var jag uppe med tuppen, redan klockan 5.40. Jag uppvaktade älsklingen med frukost och paket på sängen imorse innan han åkte till jobbet. Vilket uppskattades, märkte jag. Idag blir det att fortsätta städa klart här hemma, med tanke på att jag fick besök igår, mitt upp i allt städande. Brorsan och mamma kom förbi, vi spelade lite bowling. Sedan var brorsan och älsklingen iväg och spelade biljard och snooker, när han kom hem från jobbet, medans jag och morsan var iväg och handlade. Jag får väl prova på biljard en annan dag, jag är nog rätt kass på det skulle jag kunna tänka mig. (Det är både underbart och skönt att man har gångavstånd till både bio, bowling & biljard. Tar ca 1 minut att gå dit. Lovely!! Så det är rätt skönt att ha nära till allt, både affärer och "nöjen"). Nej, nu ska jag ta och sätta lite rotation här hemma...

Men innan, så säger jag grattis igen till min underbara älskling!

Jag älskar dig!



Tittut!

Hej alla glada! Idag har det varit lugnt. Jag lyckades ta mig utanför dessa dörrar. Hälsade på ute i Sundborn, pappa jobbade, mamma träffade jag en kort stund. Hon skulle iväg på jobbmöte. Så det blev jag och brorsan själva, språkade lite och tittade på tv. Såg slutet på en film och sedan fastnade vi framför Eurosport... på snooker.

Snart kommer hjärtat hem, då blir det en sväng till Ludvika. Hans brors sambo fyller år idag, så grattis Frida! (Nog för att jag förmodar att du inte läser detta, är inte många som känner till denna blogg).

Annars så blir det nog lite städning och kanske bakning för min del sen, älsklingen fyller år på fredag! Brorsan skulle nog kanske dyka förbi imorgon på dagen, (hoppas att han kommer). Då ska vi antingen gå och bowla eller spela biljard.

Nej nu måste jag avrunda! Hej hej!

Små söta barn =)

Igår var jag iväg på 4 års kalas. Mina 3 små supersöta kusinbarn fick jag se... de är så söta så! Emma var i sitt esse, full fart. Fanny lite blyg, men det är inte så konstigt. Det skulle jag också vara, när man nästan aldrig träffar mig. Sedan fick man "dofta & lukta" på bebis, lilla Nellie, så underbart. Jag vill också ha en liten knodd, en alldeles egen lite knodd. Men den dagen sker väl när helvetet har frysit till is skulle jag misstänka. Det tragiska var att jag glömde kameran hemma *morr* Är så arg på mig själv...

Idag ska jag åka iväg till relaxen, snart... om så där 25 minuter. Stefan slutar sin fotbollsträning då, så då ska jag möta upp honom. Jag ska bre lite mackor och ta med mig. Te, kaffe (och choklad, tror jag) finns inne där som man får gratis, så det är schysst. Så drickbart behöver jag inte tänka på. Så det ska bli skönt med lite bubbelpool och bastu.
 
Nepp nu måste jag börja packa så att jag hinner dit i tid.

Lycklig...

Idag var jag till Falun en sväng och kikade, fick tag i lite saker på rean. Och äntligen fick jag tag i den 3:e boken till ett humant pris ute i handeln... jag är så lycklig! Nu blir det lite fler timmar att få drömma sig bort. Lovely!


Annars ikväll blir det nog mest lugnt, få se bara vad vi ska lyckas titta på. Det är lite att välja på. Let´s dance, Terminator 2 och Hulken, få se bara om vi kan samsas, men det ska vi nog allt kunna ;) Jag vill se Hulken och hjärtat på Terminator, så vi får väl spela in någon utav dem....

Nej, nu ska jag kasta mig ner över min nyinköpta bok, nåt kapitel ska jag kunna hinna med... *ler*



Hemma igen...

Så har man varit ute en vända, både till Dollar, ÖB, Kupolen, Lidl & Ica Maxi. Jag klarade av det på ca 3 timmar, så nu blir det att ta det lugnt här hemma. Eller lugnt och lugnt, det behövs städas, få se hur mycket jag hinner med. Jag ska börja lite lätt med maten, tänkte prova något nytt idag. Det behövs ibland, än att äta samma gamla vanliga saker hela tiden, om och om igen. Så idag blir det Laxpudding. Jag köpte även hem en massa frukt, funderade på att göra en fruktsallad, det var länge sen. Fruktsallad och glass *mums*. Sedan så ska mitt älsklingshjärta baka när han kommer hem från jobbet kl 18. Han ska baka tekakor, de är riktigt supergoda, de som han bakar. Han är så duktig min älskling! *Ser mycket fram emot en nybakad tekaka med gott pålägg*

Något som däremot var tråkigt är att jag kom inte hem med någon bok, det blev ingen del 3 för min del idag. Så vad jag ska läsa ikväll, när han ligger bredvid mig i sängen och läser sin bok? *mutter* Jag funderar på om jag ska beställa den ute på nätet istället, jag tjänar runt 70-50 kr på att göra det än att köpa den i bokhandeln. Det är ju alltid något för den som är arbetslös...

Spännande...

Jag läste ut denna bok igår "När jag hör din röst". Så jädra spännande, nu måste jag ju veta hur det går för Edward ;) & Bella. Så nu ska jag bege mig iväg och köpa del 3... Rekommenderar denna "bokserie" starkt! ( Jag hade fantiserat upp en bild hur de såg ut när man läste första boken. Men när jag såg filmen, så har man fått en helt annan bild på karaktärerna. Men inte gör det något... *mums* *harkel* :P )
 


Goddag!

Nu var det länge sen som jag skrev något här ute. Det har direkt inte hänt så mycket. Min älskling har iaf kommit hem, som jag har saknat honom. Fick två riktigt fina julklappar av honom. Ett par design örhängen i silver och en spa/ansiktsbehandling, helt underbart! Jag kläckte ur mig att han hade inte behövt handlat för så mycket, det jag fick till svar var: Det är du värd...

Sen har jag ju fått en massa fina och underbara julklappar från familjen och svärföräldrarna. Fick ett riktigt snyggt halsband av svärföräldrarna, från familjen har jag bl.a fått en tavla som jag önskade mig med bl.a Marilyn, Elvis & James. Smink, sminkväska, underkläder, strumpor, lotter, pengar och lite annat smått och gott.

Fyra dagar har vi fått ihop innan han började jobba i alla fall, så det är ju alltid något... =) Vi har bl.a varit iväg och käkat en god buffé vid Coco Thai, gått på bio ("Yes Man" & "Låt den rätte komma in"), haft några mysiga stunder i badkaret, åkt till Lager 157 etc. Så jag är mer än nöjd...

Idag ska jag följa med när han ska lämna blod, han har bokat in en tid till mig (fick jag reda på imorse). Så länge som jag har gått och tänkt att jag ska ta mig i kragen och börja lämna blod. Sen ibland är det som bortblåst, sedan dyker det upp igen i mina tankar. Men nu ska det bli gjort, då gör man i alla fall något viktigt och nyttigt. Kanske kan man rädda livet på någon? Sedan har jag en av de bästa blodgrupperna, jag kan nämligen ge till alla... Så det är ju givetvis bra. =)

Idag kanske vi hinner spela klart Uno som vi inte hann igår.

Jag har dessutom börjat läsa Stephenie Meyers andra bok "När jag hör din röst". Fortsättningen på "Om jag kunde drömma". (Fortsättningen på vampyrfilmen "Twilight" som nyligen gick på bio). Den är så himla bra & spännande, den går inte att sluta läsa. Riktigt beroendeframkallande... Jag har bara ca 30 sidor kvar att läsa. Så nu måste man bege sig iväg och köpa den tredje boken. (På biblioteket är det 8 reservationer på 3:e boken, så jag har ingen lust att vänta på att 8 personer ska hinna läsa den innan jag får det). Jag längtar tills andra filmen kommer sen....

Nej nu ska jag ta och försöka göra lite nytta... Hej hej!