.:: Typiskt ::.

 
Det är ju bara såååå typiskt... nu när jag äntligen har tagit mig i kragen och blivit så motiverad för att träna, så då blir jag sjuk!! Jag blev dålig igår, snorig, svullen och ont i halsen + skallebank. Ååååh jag är så irriterad. Något bättre mår jag idag i alla fall. Men jag vågar inte träna, för då kommer jag bara att bli ännu sämre när jag redan är dålig. Jag gjorde det misstaget när jag var yngre, när jag tränade på gym. Jag var halvdålig och gick och tränade i alla fall vilket jag bittert fick ångra. Då blev jag riktigt sjuk istället så att jag blev sängliggandes. Efter det så gör jag inte om denna dumhet, då är det bättre att jag frisknar till först. Usch det är så att det kryper i kroppen nu.. åååh vad jag vill dansa Zumba.
 
Idag hade jag prov i Människan socialt och kulturellt, det känns som att det gick bra, så jag hoppas att det gjorde det. Jag svarade på allt i alla fall, både på G, VG och MVG nivån. Så jag får se vart jag hamnar i betyg någonstans.
 
På måndag börjar en ny kurs, då ska jag läsa Psykologi. Det tror jag ska bli ypperligt spännande.
 

.:: Beauty & The Beast ::.

 
Är det någon mer än jag som har fastnat för den nya serien "Beauty & The Beast"?
 
Jag har fastnat totalt för serien sedan jag såg första avsnittet.
 
Men imorgon (eller idag blir det ju nu) så är det äntligen ett nytt avsnitt! :-)
 
 

.:: Breath Of Life ::.

 
Ikväll tänkte jag bjuda er på denna sköna låt och musikvideo
 
 

.:: Dreggel ::.

 
Idag damp denna film ner i brevlådan för endast 49 riksdaler.
 
Nu ska det *dregglas och suktas* på riktigt snygga karlar ;)
 
 
Bildkälla: www.discshop.se
 

.:: Ny vecka, nya tag ::.

 
Sista veckan på kursen "Människan socialt och kulturellt". Jag hoppas att jag klarar kursen, jag har prov på fredag. Mycket tid har försvunnit när det har varit några i den nya klassen (som vår klass blev ihopsatt med) som "tjaffsar". Inget kul alls måste jag säga. Jag blev rätt paff, när det var en somalie som ställde sig rätt upp och började gapa och skrika i klassrummet och en annan som i sin tur säger "jag ska polisanmäla dig" till en kvinna som sa till denne att "hon pratar bra svenska, så låt henne själv få prata och berätta". Jag bör påpeka att det var personen som fick höra att denne var bra på att prata svenska som hävde ur sig att jag ska polisanmäla dig. Eeeeh? Jaha? Man kan börja undra hur det är ställt egentligen. Detta är ett ganska grovt tecken på att man inte har lärt sig svenskan så bra, när det blir missförstånd på något som någon säger som faktiskt är snällt och positivt sagt.
 
Förra veckan började jag min träning lite smått. Mest för att inte ta ut mig när jag är såååå otränad. Ikväll tänkte jag strax köra ett träningspass och gå ner och skaka lite rumpa i en Zumba.
 
Förra veckan blev det bara två stycken Zumbapass. Denna vecka tänkte jag träna några fler dagar än bara två. Vi får se hur det går som sagt. Jag passade även på att skriva ner mått och vikt, ska bli intressant att få se hur det går om jag inte lyckas förstöra det här nu, nu när jag har blivit så taggad. Jag måste börja göra något åt detta när jag inte är "nöjd" med mig själv. Jag mådde sju gånger bättre för något år sedan när jag tränade konstant, så nu måste jag göra slag i saken för att försöka få må bra igen.
 
Jag måste även bli bättre på att dricka vatten om dagarna, samt även lägga om kosten bättre. Kanske ska man köra lite LCHF vissa dagar? Detta tåls att tänka på... godsakerna har jag tänkt försöka lägga lite på hyllan. Nog för att jag tänker äta något gott någon gång ibland, för det tänker jag unna mig, annars kommer det sluta med att jag vräker i mig godis om jag förbjuder detta. Som sagt allt ska väl ätas med en "måttlighet" + att man ska träna, så då kommer det nog att både gå och bli bra. Hoppas jag i alla fall... :)
 
Den som lever får se... ;)
Bildkälla: http://www.tranahemma.com/

.:: Förra veckans träning v. 47 ::.

 
Nu tänkte jag börja skriva ner min träning så att jag kan se mina egna framsteg. Förra veckan tog jag det rätt lugnt när jag började, just för att jag inte ska tappa motivationen och lusten. (Plus att jag är så himla otränad). Vi får se om jag lyckas hålla i träningen, denna gång. Jag måste... Det gäller bara att komma in i det, för då är det svårt att sluta.
 
 
Måndag: Promenad till skolan ca 20 min.
 
Tisdag: Zumba 20 min.
 
Onsdag: Promenad till skolan ca 20 min.
 
Torsdag: Zumba 20 min.
 
Fredag: Promenad till skolan ca 20 min.
 
 
Frågan är ju om jag vill skylta med måtten? Vi får se längre fram, jag har ju trots allt skrivit ner dem tidigare under veckan, så de lär jag väl hinna skriva ut.
 
 

.:: Rock This Christmas ::.

 
Idag damp denna nya & efterlängtade signerade skiva ner i min brevlåda med JLT.
 
Nu jädrar ska det lyssnas trots att det är julmusik! ;-)
 
 
 

.:: Månadens fina VIP-paket ::.

 
Månadens fina VIP-paket är ifrån Tampons For Free och månadens samarbetspartner ACO.
 
Jag fick den nya produkten ACO Intimate Care Cleansing Mousse samt månadens snygga designade tampongbox.
 
ACO strävar ständigt efter att finna de bästa produkterna för underlivet. Denna mousse är lika mild som vatten och har en behaglig konsistens. Den är dessutom fri från konserveringsmedel och parfym.
 
 
Jag har hunnit prova denna mousse några gånger och tänkte därmed säga vad jag tycker om den samt ge mitt betyg:
 
"Produkten är enkel att använda och jag tycker att den är mild, behaglig, härlig och skön. Detta är ingen produkt som ger en klåda, samt så blir underlivets slemhinna varken torr eller irriterad. Vilket är mycket bra. Jag kommer definitivt att fortsätta att köpa den. Jag använde tidigare ACO:s intim olja, men denna produkt är minst lika bra.
 
Jag ger produkten toppbetyg: 5 stjärnor av 5 möjliga".
 
 
Jag tänkte även passa på att tipsa er om att ni just nu kan köpa ACO:s nya intim mousse för endast 35:- (ordinarie pris: 49:-) och dessutom fraktfritt hos internetapoteket apotea.se. I kassan uppger du kampanjkoden acointim för att få rabatten. Detta erbjudande gäller endast fram till: 2012-12-31.
 
Detta erbjudande tänkte jag passa på att utnyttja när produkten var så utomordentligt bra!
 
 Ett stort tack för det fina VIP-utskicket!
 

.:: Så himla matt ::.

 
Lite senare idag ska jag försöka att ta tag i att blogga om VIP-paketet. Jag känner mig så sjukt matt och slut efter allt som har hänt + alla skoluppgifter. Dock fick jag ju faktiskt något annat roligt att tänka på under helgen. I lördags var jag på kalas då mitt kusinbarn fyllde fyra år, sedan mot kvällen blev det att smutta på lite cider för att sedan avslutas med bio tillsammans med Helena, Madde, Natte och Mia. Vi såg Breking Dawn del 2, den var faktiskt riktigt bra, (trots att jag sedan längre tillbaks har läst alla böckerna). Lite dåligt var det dock att de har data animerat barnet, när hon är liten. Något som var åt det bättre hållet är att "min pudding" fick vara med liiite mer i denna rulle än i de tidigare filmerna. Han har en alldeles för liten roll i filmerna...
 
På söndagen fyllde jag år, det blev lugnt och sansat med en gooood smörgåstårta.
 
 
 

.:: Tävling - Total Recall ::.

Just nu kan du tävla om att få ett eget exemplar av filmen
Total Recall inne hos Filmparadiset.
 
Bildkälla: Filmparadiset
 

.:: Usch ::.

 
Jag mår inge vidare för tillfället, har hänt en del nu i mitt "privata liv". Vilken "bra" start på denna vecka, *not*. Jag får se hur detta kommer att sluta som sagt. Förr eller senare lär det väl bli bra oavsett vad som än händer, misstänker jag. Vilket som det än blir, så finns det väl en mening med det som händer. Eller? Men jag känner mig rätt less just nu i alla fall. Imorgon tar jag tag i bloggandet igen. Jag har ju nämligen bland annat fått ett fint VIP-paket från Reddville som jag ska blogga om.
 
Imorgonbitti har jag två studiebesök som står på min lista. Det ska bli så spännande. Jag ska till krematoriet och hudkliniken. Så jag får se fram emot detta i alla fall. Efter detta så blir det hemstudier + att ta tag i voffsingens päls. Han behöver borstas ur och badas, detta kommer inte att bli populärt ifrån hans sida, i varje fall inte borstningen. Badningen har han inga som helst problem med vilket är tur. Så jag får väl se hur mycket jag får tampas med borstningen. Dessutom måste han klippas, får se om jag ska ta mamma till hjälp framöver eller hur jag ska lösa detta.
 
 

.:: Dagens Tips ::.

 
Smartson Testpilot och God Morgon BIFIDO söker 2500 stycken testpiloter som vill testa God Morgon BIFIDO Äpple, Apelsin eller nyheten Mango/Passionfrukt.
 
Ansök här senast den 15 november om du också vill få chansen att bli testpilot ---> http://smartson.se/god-morgon-bifido.html
 
Bildkälla: Smartson
 
 

.:: Ljuva fredag ::.

 
Idag fick jag se att jag är en utav vinnarna i tävlingen om ett doftljus från Donna Chang, underbart! Det kan behövas i vintermörkret. Få se om jag får just det doftljuset som jag önskade mig...
 
Tjejkvällen jag var på vid Ica Maxi, var kul, dessutom fick jag en goodiebag med diverse bra saker. Kan visa lite senare. Igår var jag ner en snabbvända till stan, skulle hämta ut en bok (vilket det blev 2 stycken istället) som jag ska läsa nästa vecka. När jag gick förbi Åhlens fick jag se att de hade halva reapriset, så då slank jag in dit. Jag fick tag i lite smått och gott. Ett par snygga gardiner, en cd med The Baseballs, en klänning och en kjol. Allt detta för ca 340 kronor. Det kan jag också lägga ut en bild på lite senare.
 
Men nu ska jag försöka ta tag i lite pluggande, sedan ska jag ta mig iväg till älsklingen ikväll.
 
 

.:: HPV ::.


 
I samband med Tampons For Frees nya kampanj HPV, så tänkte jag ta och skriva lite om detta ämne. Då det faktiskt är ett viktigt ämne att belysa.
 
Vet förresten alla vad HPV är?
 
HPV (Humana papillomvirus) är ett virus som smittar genom sexuell kontakt. HPV är dessutom världens vanligaste sexuellt överförbara infektion. Både kvinnor, män, flickor och pojkar kan smittas. Sedan 70-talet kan man se samband mellan HPV och livmoderhalscancer. HPV kan även bidra till andra olika cancerformer, så som cancer i vulva och vagina, livmoderhalscancer, cellförändringar, kondylom, tonsillcancer, cancer i anus (hos både kvinnor och män) och peniscancer. Varje år drabbas ca 800 personer i Sverige av olika cancerformer som orsakas av Humana papillomvirus. Ungefär ca 450 stycken utav dessa insjuknar i livmoderhalscancer.
 
Ett sätt att skydda sig emot detta virus är att vaccinera sig med HPV-vaccin (det ger inte 100% skydd), dessutom är det viktigt att gå på regelbundna gynekologiska cellprovstagningar där man kan se cellförändringar och cancer i livmodershalsen. Dessutom kan man minimera risken med att använda kondom och minimera sina sexpartners. Flickor och kvinnor kan ta de bägge vaccinerna som finns, då dessa skyddar mot HPV-typen som orsaker livmoderhalscaner. Dessa kan tas av flickor/kvinnor i åldrarna 9-26 år. Det ena vaccinet skyddar mot förstadier till cancer i vagina och vulva och även mot kondylom, detta vaccin kan vuxna kvinnor som är upp till 45 år ta. Detta vaccin kan även skydda om man tidigare har haft en cellförändring på livmodershalsen som har behandlats eller läkt ut. Med vaccination minskar risken för nya cellförändringar och förstadier till livmoderhalscancer. Pojkar och män mellan 9-26 år, kan ta ett utav dessa vaccin för att skydda sig mot kondylom.
 
Vem ska helst inte vaccinera sig? Man ska inte vaccinera sig om man är överkänslig mot substanserna i vaccinet. Kvinnor som är gravida ska heller inte vaccinera sig. Om man har en svår febersjukdom ska man avstå från att vaccinera sig.
 
För mer nyttig information, gå in och läs här ---> HPV
 
Mina egna tankar kring detta: Jag måste medge att HPV är skrämmande när jag läser om det. Själv vet jag inte riktigt ännu vad jag står kring själva vaccinationen, då jag har läst om vissa som har råkat ut för biverkningar när jag googlar runt för att läsa litegrann. Men egentligen är det ju som med de flesta vaccinationer, inget av dem är 100% säkert, det finns alltid någon därute som råkar ut för någon biverkning. Så varför ska man inte vaccinera sig emot detta? Detta är ju trots allt en vaccination som är för en riktigt bra sak. Jag börjar luta åt ett lite mer positivare håll än tidigare efter denna kampanj. Så det är mycket möjligt att jag kanske kan tänka mig att vaccinera mig. Så jag ska fortsätta att suga åt mig mer information kring detta ämne, det hela slutar väl med att jag till slut kommer att vaccinera mig. Är det någon som läser detta inlägg som har några egna erfarenheter utav detta? Kommentera gärna.
 
Här finns bl.a. en levnadsberättelse att ta del av kring cellförändringar ---> Ensam är stark?
 
 
Bildkälla: hpv-vaccin.se/
 

.:: Ljuva Onsdag ::.

 
Plugg, plugg. Idag har jag pluggat och jag lär förmodlingen hinna med lite mer plugg idag. Tack och lov har jag ända fram till söndag på mig innan arbetet ska vara inne. Ikväll är det förresten tjejkväll vid Ica Maxi, jag tänkte åka in och titta vad som erbjuds. Det har varit trevligt de tidigare gångerna som jag har varit dit. 
 
Dessutom ska jag hinna svira förbi en kusin och lämna in en biocheck, inför det stundande biobesöket som sker om precis 10 dagar. Wiiiee... Breaking Dawn del 2. Förvisso vet jag hur allt slutar när jag redan har läst böckerna.
 
Och inte nog med det ska jag hinna förbi skolan imorgonbitti och hämta en bok som jag har fått till uppgift att läsa nästa vecka. Dock vet jag inte vad det är för bok än, så det återstår att se vad läraren har hittat på. Sedan blir det väl att fortsätta att sitta och knåpa ihop uppsatsen som ska in. Det hade varit skönt om man hade fått undan den inför helgen.
 
 
Bildkälla: Ica Maxi på Facebook
 

.:: Dags att styra upp dagen ::.

 
Så var det dags för mig att styra upp dagen med plugg. Jag vet inte varför jag har hamnat i denna svacka, att det ska vara så svårt att sätta igång?? Det har ju gått så bra tidigare för mig. Men nu måste jag faktiskt ta mig i nackskinnet och börja. Arbetet ska snart in, så jag måste ta och fortsätta med uppgiften om jag ska komma nån vart...
 
 

.:: Jobb, jobb ::.

 
Helgen har bestått av jobb. Fredagkväll hoppade jag in och jobbade, så även imorse. Sedan har jag inte orkat göra många knop efter det. Jag har känt mig rätt mör. Dock kom älsklingen hit och hälsade på igår, riktigt trevligt. Lördag dag + kväll bestod av mys och film, riktigt härligt!
 
 

.:: Utvärdering av Leksands Effektknäcke ::.

 
Och så var det dags för mig att skriva en utvärdering av Leksands Effektknäcke, då jag har varit testpilot åt Smartson och Leksands knäckebröd.
 
Lite kort om produkten:
Leksands Effektknäcke bakas på naturliga ingredienser och rent vatten från egen källa. Effektknäcket finns i två olika varianter: Surdeg & Chia och Surdeg & Quinoa. Knäckebrödet Surdeg & Chia som jag hämtade ut har en härlig smak av råg, surdeg, chia och det är dessutom fulladdat med mineraler, vitaminer, fibrer och energi.

Mina kommentarer och åsikter om produkten:
Detta knäckebröd var lätt att hitta i butiken, det var inget som jag behövde springa runt i flera olika butiker för att försöka få tag i. Jag provsmakade knäckebrödet Surdeg & Chia. Detta bröd var väldigt lättuggat, riktigt smakrikt och gott. Brödet var försvinnande gott här hemma, det gick hem hos oss alla. Bör jag nämna att brödet snart är slut? (På bilden har jag skinkmjukost som pålägg). Jag kommer definitivt att köpa detta bröd igen, då detta nu har blivit ett utav mina favoritknäckebröd. Tack för att jag fick chansen att prova det.
 
Mitt betyg: 5 av 5
 
 
© Fotograf: Ann-Sofie ©
 
 

.:: Utvärdering av Frebaco Kvarn Frasmüsli ::.

 
Och så var det dags för mig att skriva en utvärdering av Frebaco Kvarns Frasmüsli: Blåbär & Vanilj, då jag har varit testpilot åt Smartson och Frebaco Kvarn.
 
Lite kort om produkten: Frebaco Kvarn är ett svenskt familjeföretag, de erbjuder produkter som är naturliga, sunda och goda. Denna Frasmüsli finns i tre olika smaker - Blåbär & Vanilj, Melon & Hallon & Banan, Kokos & Mango. Den är dessutom nyckelhålsmärkt och rik på både kostfibrer och fullkorn. Müslin är dessutom helt fri från nötter. Den kan serveras med mjölk, yoghurt eller fil.
 
Mina kommentarer och åsikter om produkten:
Först och främst hade jag väldigt svårt för vilken utav dessa tre smaker som jag skulle välja ut och testa. Till slut bestämde jag mig för Blåbär & Vanilj. Något jag tyckte var utomordentligt bra var att müslin inte var så söt sliskig. Den var dessutom god, den "kändes" nyttig och den hade en lätt touch utav blåbärssmak. Dock vet jag inte om jag kände så mycket smak utav vanilj. Det är dessutom positivt att müslin är blandade med frasiga flingor. Som bör nämnas innehåller denna müsli: blåbärsfras, vaniljfras, blåbärskrisp, russin, pumpafrön och spannmålsflingor från de fyra sädesslagen. Något som även är bra för alla nötallergiker, så innehåller denna müsli inga nötter. (Dock är jag själv inte nötallergiker). En till sak som var väldigt positivt var att den var lätt att få tag på, jag slapp springa runt och leta i fler affärer. Jag har endast testat att äta denna müsli med yoghurt, då jag helst äter müsli med yoghurt eller fil. Denna müsli kommer jag faktiskt att köpa igen, då den var god. Det är även möjligt att jag kanske kommer att smaka någon utav de andra smakerna.
 
Mitt betyg: 4,5 av 5.
 
 
© Fotograf: Ann-Sofie ©