Öland

Igår åkte jag och älsklingen ner till Öland, vi kom ner hit rätt sent. Lill skrutten Milou fick följa med.

Idag har vi kikat runt lite i Löttorp och Byxelkrog, lite små shopping blev det. Sedan har vi käkat gott tillsammans med svärföräldrarna och två bekanta till dem, samt kastat lite pil.

Älsklingen hann med och se en krypande äcklig liten fästing på Milou. Usch, hatar de där små äckel krypen. Det var tur att älsklingen hann med och se fästingen innan den hade borrat sig ner i huden på min lilla älskling. Isch!!

Nu blir det att lägga sig ner i gäststugan strax, det kanske blir nån film. Försöka komma upp hyffsat i tid imorgonbitti för att dra ut på nya äventyr på Öland. Det ska bli spännande att få se sig omkring litegrann.

Tjing, tjing!

Hälsningskort hos Smartphoto

Häromdagen fick jag hem mina hälsningskort som jag har gjort hos Smartphoto ute på internet. (Se bild längre ner i inlägget).

Smartphoto är en fotobutik på nätet där man kan beställa allt ifrån canvastavlor till fotoböcker, vanliga fotokopior och mycket mer. Klicka på länken för att ta er vidare till Smartphoto ---> www.smartphoto.se

Produkten som jag testade var vanliga fotokort 10,5 x 15 cm som man kan skriva en hälsning på, dessutom ingår det vita kuvert till korten vilket är mycket bra tycker jag. Vill man däremot ha en annan färg på kuverten som matchar korten får man lägga till några kronor extra för det. Det finns 7 olika format som man kan välja på sina kort. Korten kostar 6,50 styck, vilket inte är så farligt när dessa kort dessutom får en personlig touch. Vill man inte ha ett vanligt hälsningskort kan man istället göra dubbelvikta kort, kort med rundade hörn, 4YOU, 2Gether, Bordskort och visitkort.

Mer info om detta hittas här samt för den som är intresserad att göra hälsningskort hos Smartphoto kan ni klicka er vidare här ---> http://www.smartphoto.se/produkter/halsningskort

Hälsningskorten var mycket enkla att göra. Det är bara att följa momenten steg för steg. Det går absolut inte att göra fel. Det är väl bra eller vad säger ni? Man kan även designa korten, vilket det redan finns färdiggjorda designade stilmallar hos Smartphoto att välja mellan. När jag gjorde mina vanliga fotokort hade jag 281 stycken stilmallar att välja mellan. Mycket snygga mallar och det var bra att det fanns många att välja mellan. När man har valt sin stilmall är det bara att välja foto (eventuellt flera foton) att lägga in på sitt hälsningskort.

Tips till andra som gör korten, följ helt enkelt din egen intuition till vad som är snyggt. Försök att matcha med ett snyggt tema, beroende på kortets betydelse t.ex. jul, sommar, födelsedag osv. Det kan helt enkelt inte gå fel anser jag. Dessutom kan man lägga till text på framsidan samt ett hälsningsmeddelande på baksidan utav kortet.

Resultatet blev mycket bra, tycker jag. (Se bild). Det enda som jag blev lite missnöjd med är färgkvalitéten på det lilla kortet på mig själv. Det blev något mörkare i verkligheten än vad som visades på bildskärmen när jag gjorde häslningskortet. Hade jag vetat detta innan hade jag fixat till färgkvalitéten på detta kort själv hemma i datorn. Men det får vara som det är nu. Mina kort blir en sommarhälsning att skicka iväg, först och främst kommer jag att skicka till farmor, mormor och morfar.

 

Dessutom har Smartphoto just nu gratis frakt på alla hälsningskort. Det är väl toppen?!

Erbjudandekoden hittas här på deras hemsida: http://www.smartphoto.se/smartcard2012




Bildkälla: www.smartphoto.se
(Förutom mitt eget kort som jag fotade)

 


Utvärdering av My Moment

Jag har varit testpilot åt Smartson för drickyoghurten My Moment.

My moment är en drickyoghurt som är fylld utav de probiotiska bakterierna: Lavtobacillus acidophilus, Bifidobacterium och L.casei. Dessa bakterier är goda och de konkurrerar ut skadliga bakterier som finns i tjocktarmen. Dessa bakterier kan även förbättra laktosnedbrytningen i tarmen, vilket kan gynna den laktosintoleranta. Denna drickyoghurt finns i smakerna: vanilj, jordgubb och blåbär.

Jag hade lite svårt att få tag i denna produkt, men fick till slut tag på den i sista minuten. I affären där jag hittade den hade de bara smakerna jordgubb och blåbär. Först tänkte jag ta jordgubb men då var det bara en dag kvar innan datumet på de 4 stycken flaskorna skulle gå ut, så då tog jag blåbär istället som hade ett längre utgångsdatum. Detta fick jag inte ångra, då den med blåbär faktiskt var god.

Min kommentar: En god doft, den luktade nästan som godis. Drickyoghurten var mycket smakrik, söt och god med en god blåbärssmak som inte smakade konstgjort, dessutom gav det en eftersmak utav blåbär. Drickyoghurten hade en mycket lätt och tunn konsistens. Dock tycker jag att man borde kunna minska något på sötman på denna produkt, jag tycker att den var lite för söt. Men jag kan helt klart rekommendera den till andra.

Min älsklings kommentar: Yoghurten var mycket söt och god och smakade mycket blåbär. (Jag bör dock tillägga att min älskling påstod att han inte gillade blåbär när jag visade honom flaskan. Men när han testade denna yoghurt slank den ner hur lätt som helst. Så denna fick mycket väl godkänt utav honom).

Mitt betyg: 4 av 5 (pga sötheten).

"- My life, my day, my Moment!"



Matförgiftad (av Ikea)

Så som rubriken låter så har jag legat matförgiftad sedan i onsdags. Jag käkade pizzabuffé i Ikeas restaurang, efter ungefär en timme blev jag illamående och fick smärtor i både magen och strax ovanför bröstet. Usch säger jag. Senare under kvällen när jag kom hem blev det att ligga inne på toaletten och spy som en gris. Detta var riktigt hemskt. Igår var jag forfarande dålig, det är inte förrens idag som jag mår bättre.

Jag kommer nog aldrig våga äta Ikeas pizzabuffé igen. Detta blir första och sista gången...

Nu när jag har blivit på bättringsvägen, lär jag försöka kontakta Ikea och upplysa dem om detta samt även höra av mig till Gävle kommuns matförgiftning och smittskyddsinstitut. Så vi får väl se hur det går.

Trots att det är fredag den 13:e så har detta snarare varit min lyckodag när matförgiftningen nu är borta.


Bildkälla: http://www.camillagervide.com


Paradiset, here I come!

Idag drar jag och älsklingen iväg till Paradiset.

Jag blev bjuden på en Birka Paradise kryssning av älsklingen.

Jag hoppas att vi får supertrevligt!


I love you babe!


Bildkälla: www.birka.se


En sommarpresent!

Idag fick jag en sommarpresent ifrån Tampons For Free och Scanbox entertainment. Wiiiieee!

Jag fick den nya filmen "Järnladyn" med Meryl Streep.

Tusen tack, vad snälla ni är!!

 

Jag kommer att lägga ut en recension på filmen när jag har sett den sen.


Jag tänkte samtidigt passa på att tipsa er alla om att just nu så bjuder Scanbox entertainment på frakten om man köper filmen Järnladyn via CDON.com.

 

Köp filmen nu och få frakten gratis! (ange kampanjkod xY29k3wc)


Kom ihåg att ange kampanjkoden xY29k3wc om du ska kunna få gratis frakt.

 


Här kommer filmtrailern på Järnladyn!

 

Bildkälla: Tampons For Free


Mör som smör...

Nu känner jag mig en aningen mör, jag avslutade ganska nyss ett 40 minuters Zumba pass.

I tisdags blev det ett 20 minuter Zumba pass + 10 minuter träning för övrig kropp.

Strax blir det att försöka gå och sova, ska till skolan imorgon. Sista dagen imorgon, sedan får jag 2 veckors ledighet. Skönt, det kan jag lova!

Äkta kinesisk soya...

Ansök hos Smartson Testpilot om att bli testpilot för Pearl River Bridge Mushroom Soya.

Här är länken för att anmäla er -->
http://pearlriversoya.socialgo.com/bli-testpilot

5000 stycken har chansen att få testa denna soya. Skynda och anmäl er.
Ansökningstiden går ut den 9 juli.

Denna soya är lite mörkare, tjockare, sötare och innehåller svampextrakt.
Den lämpar sig bäst i såser, grytor och för marinering av kött och kyckling.



Plugg, plugg, plugg...

Idag känner jag mig överöst med skoluppgifter. Jag har uppgifter att göra som ska in på onsdag, vi fick hemstudier imorgon. Men jag som har ett till ämne samtidigt som detta, går miste om en hel dags plugg när jag ska infinna mig i skolan på föreläsning en hel dag. Sedan har jag även prov på onsdag. Jag har suttit hela kvällen idag efter skolan och pluggat, jag har ännu jätte mycket kvar på detta. Jag hoppas att jag hinner få ihop allt imorgon.

Jag avslutade nyss mitt kvälls pluggande med ett aerobics combat pass i 30 minuter. Nu ska jag in i en dusch, sedan kommer jag att sova gott. Underbart!

Idag fick jag dessutom reda på att jag fick MVG på mitt första prov som jag hade i min andra kurs (som jag håller på med nu). Jag blev glatt överraskad. Så j*vla UNDERBART!!! Jag som var så rädd för att jag inte skulle klara av godkänt nivån.


Aj aj aj...

Idag har jag träningsvärk ifrån helvetet känns det som, i mina ben.

Jag känner mig som en gammal kärring när jag går.

Frågan är om jag kommer att orka träna idag?

Vi får se. Annars blir det en vilodag idag och ett träningspass imorgon.