Jag rekommenderar detta!


Tävla om mycket fina priser!

Bland annat en signerad halv-akustisk gitarr Gretch av modell 5120 (värde 8000 SEK), 2 biljetter till parksommar och en träff med JLT backstage, JLT hood/tröja, en signerad vinyl, en signerad CD eller en JLT t-shirt!

Klicka dig vidare på denna länk och anmäl dina uppgifter här: Ta mig till JLT:s tävling! :)

Dessutom får den som är med och tävlar ladda hem den exklusiva låten "CC Rider" GRATIS!

Via en länk som kommer ner i mailboxen efter registreringen!

Coolt va?! ;-)

PASSA PÅ!

Det är många fina priser i potten,
samt att du får en exklusiv låt, helt gratis som inte är släppt än!

Det är väl inte helt fel, eller vad tycker du?

Jag blev riktigt glad i alla fall,
dessutom är låten jättebra! :-)

 

Bildkälla: http://www.debaser.se/img/4627.jpg


Dagarna rasar på fort..

Nu rinner dagarna. Onsdag, torsdag och fredag förra veckan i skolan var mest introduktion, information och nån liten genomgång om vad som skulle komma denna vecka. Det känns skönt att man fick börja lite lätt förra veckan.

I fredags blev det jobb från ca kl 21-06, ganska jobbigt måste jag säga när man hade suttit i skolbänken hela dagen också. Då fick jag vara vaken i 24 timmar.

Måndag och tisdag har flytit på bra i skolan tycker jag, vi har lyssnat på läraren och under eftermiddagen fick vi jobba med uppgifter. Idag har vi tittat på film i 3 timmar och sedan fick vi sitta och läsa. Imorgon blir det första hjälpen och hjärt och lung räddning, det ska bli spännande! Än så länge tycker jag att det vi håller på med är intressant och spännande och det måste väl ändå båda gott? Det tycker jag i alla fall.

Idag fyller dessutom min älskling år!
Grattis min underbara älskling!!

Han har hittills fått en elektronisk dart tavla,
sedan får jag se vad jag hittar på att ge min älskling.

Jag har mina funderingar, kan inte avslöja något här, utifall han skulle läsa här ute.

Bildkälla: http://thegirlwho.blogg.se/images/2008/metoyou098_1165706061_1205314110_6060835.jpg


Första skoldagen idag!

Jisses vad nervös jag har varit idag. Första skoldagen!

Jag har börjat en ny utbildning, 44 veckor lång. När den är klar så blir jag en undersköterska.

Allt känns riktigt spännande måste jag säga, dock var vi väldigt några i klassen, endast 5 st.
Varför? Det undrar jag... Varför är vi så några?

Den andra klassen som läser denna utbildning och som slutar snart är 13 stycken. Snacka om skillnad! För mig gör det dock ingenting att vi är några, det känns rätt skönt måste jag erkänna.

Jag hoppas att detta kommer att kännas bra, utbildningen menar jag då förstås.
Än så länge gör det de...

Månadens tampongbox

Som jag skrev i föregående inlägg så fick jag ett fint VIP-paket i brevlådan igår.

Idag däremot kom månadens snygga tampongbox i brevlådan.

Samarbetspartnern är givetvis: Maxosol.

Mer om Maxosolprodukten kan ni läsa om i mitt föregående inlägg om VIP-paketet, där har jag förklarat och skrivit om produkten. Dessutom har jag gett er ett mycket hett tips i slutet av inlägget, missa inte det!

Det är en riktigt snygg design på månadens tampongbox. Det ger mig en mycket somrig känsla, jag kan nästan höra havet brusa och vågorna klucka.

Tack Tampons For Free och Maxosol!




Bli gärna medlem hos Tampons For Free och få gratis tamponger hem i brevlådan!

Registerar dig gör du här --->
Tampons For Free

Ett fint VIP-paket!

Igår damp ett fint VIP-paket ner i brevådan ifrån Tampons For Free!



Månadens samarbetspartner är Maxosol.

Jag måste säga att det är riktigt trevligt att få produkter som jag aldrig har provat förut. Så det här ska bli spännande att få testa.

Maxosol skyddar huden ifrån solens skadliga effekter. Den bevarar hudens egenskaper att motstå sol och UV-strålning. Denna produkt minskar risken för rodnad samt för att få "solrynkor", dessutom tillför den huden och kroppen näringstillskott. Den innehåller både C och E vitamin, betakaroten, selen, lycopen och zink. Enligt studier har detta visat sig ha skyddande effekter på huden. Med Maxosol förbereder man huden inför solsemestern samt så kan man förlänga hållbarheten på en redan solbrun hud. Något som är viktigt att tillägga är att Maxosol ersätter inte utvärtes solskydd, men detta är ett bra komplement tillsammans med solkräm.

Låter inte detta bra? Detta kanske även är bra för mig som kan få soleksem på sommaren, det är helt klart värt att testa. Dessutom fick jag ett solstick med solskyddsfaktor 20 i VIP-paketet och ett fint tampong paket, kanonbra tycker jag.

Tusen tack Tampons for free och Maxosol.

Besök gärna Maxosol och Tampons For Free:

http://maxosol.se/
http://www.tamponsforfree.se/Home.aspx

Ett hett och soligt tips ifrån mig till dig!
Just nu får du köpa 60 st tabletter Maxosol för endast 98:- (ord.pris: 169:-)
på Maxosols hemsida.

Utvärdering av Dr Oetker Pizza Tradizionale

Återigen har jag varit testpilot åt Smartson, denna gång åt Dr Oetker Pizza Tradizionale.

Något jag blev riktigt irriterad över var att pizzan var väldigt svåråtkomlig att få tag i. Jag besökte tre större matbutiker i mitt letande. Två stycken ICA Maxi butiker, de hade enbart pizzasmakerna spenat, mozzarella och salami/pepperoni. Dessa tre smaker föll mig inte på läppen så jag beslöt mig för att leta vidare då Dr Oetkers Tradizionale pizza ska finnas i 7 stycken olika smaker. När jag till slut kom till City Gross så hade de alla 7 pizza sorterna. "Yiihoo" var min första tanke, vilken lycka när jag äntligen fick tag i skink och svamp pizzan.

Lyckan återtogs snabbt till irritation när jag kom fram till kassan, för där framme blev det krångel. Ett krångel utan dess like som jag inte har varit med om tidigare. Kassabiträdeskillen begrundade min Smartsons kupong när jag kom fram till kassan. Han försökte gång på gång att få in kupongen i kassan, utan att lyckas scanna in streckkoden. Allt han fick upp var att varan inte finns. Efter en stund frågade han mig vad jag hade fått tag i kupongen. Han började efter ett tag att få mig att känna det som att jag försökte blåsa honom på en vara i deras affär. Till slut kom det en trevlig tjej som jobbar vid City Gross till undsättning, med hennes hjälp lyckades han att scanna in kupongen utan problem. En ursäkt borde vara det minsta som jag kunde ha fått anser jag, vilket jag inte fick överhuvudtaget. Men nu över till min utvärdering...

Pizzan såg liten ut när jag tog ut den ifrån kartongen, men hade jag ätit upp hela pizzan själv misstänker jag att jag hade blivit riktigt mätt. Jag blev "lagomt mätt" när jag åt upp halva pizzan (jag delade den tillsammans med mamma). Så storleken här hade ingen betydelse kring mättnadskänslan. Designen är snygg, den ser något exklusiv ut. Något som dock var lite annorlunda var att det låg fyra stycken hela skinkbitar uppepå pizzan, vilket jag inte har varit med om tidigare. Smaken på pizzan var god. Tomatsåsen kändes rätt kryddad, så den skulle gärna få vara lite "mildare" enligt mitt tycke. Skinkan var riktigt god och då jag älskar svamp, skulle det gärna kunna få vara lite mer svamp uppepå pizzan än vad det var. Pizzan hade även en krispig botten. Jag måste även tillägga att första anblicken på denna pizza när den var färdig klår alla de andra fryspizzorna som finns ute i handeln. (Se bild).

Priset på pizzan låg kring 24:90 kronor hos City Gross, vilket känns helt okej. Skulle pizzan vara dyrare än så, skulle jag nog inte köpa den.

Dock väljer jag gärna bort de lokala pizzeriorna, jag gillar de djupfrysta pizzorna och hembakad pizza mer. Så, ja, jag kommer definitivt att köpa Dr Oetkers pizza igen. Jag rekommenderar denna pizza varmt.

Mitt betyg: 4 av 5

(Jag drar ner betyget litegrann på grund av "kryddigheten").



 

Jag avslutar med ett "Arrivederci" till alla pizzerior.

 


Utvärdering av God Morgon BIFIDO

Jag har varit testpilot åt Smartson och testat God Morgon BIFIDO. Produkten var lätt att hitta hos ICA Maxi och det var ett stort plus att de hade alla fyra smakerna nypon, blåbär, apelsin och äpple hemma. Priset ligger kring 18:90 kronor, vilket känns rätt överenskomligt. De flesta produkter med "god bakteriekultur" ligger kring detta pris. Förpackningen är både snygg och smart, då det är skruvkork på den. Mycket positivt.

Denna gång valde jag blåbärsdrycken (tidigare har jag själv köpt både nypondrycken och apelsinjuicen).

Blåbärsdrycken var en aningen söt i mitt tycke, jag tycker att de borde kunna göra den lite mindre söt. För övrigt var den god och den smakade mycket blåbär.

Då jag tidigare har provat både nypondrycken och apelsinjuicen, så kan jag passa på att ge mitt utlåtande på dessa två smaker också. Nypondrycken är riktigt god och den är inte för söt. Det är den godaste nypondryck som jag har druckit som finns drickfärdig i kyldisken (om man bortser ifrån den som finns i pulverform. Nackdelen då är ju att pulvervarianten inte innehåller någon god bakteriekultur). Likaså apelsinjuicen är kanongod med mycket fruktkött, den är varken för söt eller för "sur/syrlig", riktigt bra. Ett stort plus är att apelsinjuicen består av 100% frukt och inget tillsatt socker.

Jag kommer definitivt att fortsätta att köpa God Morgon BIFIDO.

För Er som inte vet något om denna produkt, så är God Morgon BIFIDO en hälsojuice. Denna hälsojuice innehåller "goda bakterier" så som Bifidobacterium lactis. Om vi t.ex blir sjuka eller stressar så blir våra goda bakterier i magen färre och då hjälper God Morgon BIFIDO till att skapa harmoni och balans. BIFIDO kommer att hålla de mindre goda bakterierna i vår mage under kontroll.



Träning på schemat framöver

Igår kom jag igång med träningen, nu ska jag försöka hålla tag i den, så att jag kommer in på samma spår som jag var för ett tag sedan när jag tränade ofta.

Igår blev det ett workout pass inriktat med övningar för hela kroppen på 30 minuter.

Idag blir det dock ingenting, jag har träningsvärk och ska snart iväg på en informationsträff vid AF och efter det ska jag iväg på ett jobbpass som sträcker sig ända fram till kl 24 ikväll.

Men imorgon tänkte jag köra ett pass igen, men vad det blir då, det får jag se då.


Påsken för övrigt har varit rätt chill. Käkade påskmat tillsammans med älsklingen hos mina föräldrar. Mysning, handling, bad av hund. Jag tycker dock att påskdagarna bara försvann hur snabbt som helst, vilket är tråkigt...

Nej, nu måste jag börja göra mig iordning, det står inte på förrens jag ska åka.

Utvärdering av Arla kökets Smetana

Idag kommer en utvärdering ifrån mig angående produkten Arla kökets Smetana (se bilder längre ner i blogginlägget). Jag har ännu en gång varit testpilot hos Smartson. Mycket trevligt, måste jag säga.

Designen på Arla kökets Smetana känns för mig stilren, snygg och modern. Den sticker ut i hyllan och den hittas lätt, vilket är positivt. Den är lätt tillgänglig på Ica Maxi och har ett pris på 11,90:- vilket inte känns alltför dyrt.

När jag öppnade burken passade jag på att smaka utav den, den kändes rätt syrlig och fräsch. Smaken hamnade nånstans mitt emellan gräddfil och creme fraiche. Den var tjock, krämig och fettrik. Jag kan ungefär säga det som att Smetana smakade ungefär som syrlig grädde. Jag kan tänka mig att denna produkt passar ypperligt bra att laga mat på.

Till en början hade jag svårt att bestämma mig för vad jag skulle göra på Smetana. Jag googlade runt på en massa olika recept. Till slut bestämde jag mig för att prova att göra en vaniljkräm på Smetana som jag skulle äta tillsammans med en smulpaj gjord på äpplen. Det tyckte jag lät spännande, jag var mer nyfiken på att se hur Smetana skulle smaka tillsammans med en efterrätt än till en varmrätt.

Vaniljkrämen bestod utav:
2 dl Smetana
1½ msk strösocker
½ krm vaniljpulver
en liten skvätt mjölk

Jag vispade ihop detta och resultatet såg ut som vispad grädde. (Se bild längre ner).

Jag gjorde sedan en smulpaj som bestod utav vetemjöl, havregryn, cocos, smör, äpplen, kanel och socker. Sedan serverade jag smulpajen tillsammans med vaniljglass och vaniljkrämen som var gjord på Smetena.

Den syrliga smaken på vaniljkrämen gifte sig riktigt bra tillsammans med sötman ifrån glassen och smulpajen. Detta kan jag rekommendera om man gillar syrlighet tillsammans med sötma. Jag rekommenderar dock att man ska äta glass tillsammans med detta, smakupplevelsen blir mycket bättre tillsammans med det. Det blev en lite annorlunda kombo, som faktiskt passade riktigt bra ihop. Är man sugen på att prova något nytt på efterrättsfronten, prova då detta och se efter om detta är någon hit för dig. Jag kommer att göra detta igen någon gång framöver.

Mitt betyg på vaniljkräm gjord på Smetena blir:
3,9 av 5

Men då jag även smakade på Smetana direkt ur burken,
så tänkte jag även ge ett betyg på Smetana som den är naturell.

Mitt betyg på Smetana blir:
4,7 av 5

Jag kommer definitivt att köpa Smetana igen.
Men nästa gång ska jag prova att tillaga en maträtt på detta.


 


Strax läggdags!

Jag känner mig en aningen trött, kanske dags att försöka sova när jag ändå är lite pömsig?

Jag kände idag att jag har växt runt midjemåttet och magen... usch, usch.
Jag MÅSTE börja ta tag i träningen igen,
jag fattar inte hur och varför jag slutade!?!?
Jag som var så jätteduktig tidigare.

Nä jag måste ta tag i detta nu, börja träna igen,
så att jag kan äta vad jag vill i måttliga mängder.

Jag vill inte växa alltför mycket på bredden och
se ut som en hög gravid säl, det vore lite illa... ;-P

Byxorna satt lite väl tajt idag.
Nu måste jag börja dra öronen åt mig!

Min saknade älskling


Igår kom min älskling hit och hälsade på efter jobbet, som jag saknar honom.

Det blev lite mys framför tvn... Underbart :)


Idag kom påskharen...

...och besökte jobbet.

Jag fick ett påskägg... yeay!


Snygg ögonskugga & mascara ifrån IDUN minerals

Jag är så nöjd med min nya mascara "Silfr" och
duoögonskuggan "Ormrot" ifrån IDUN minerals
som jag köpte i fredags.

Vill ni se resultatet ifrån sminkningen imorse?

Här kommer det!



Ooooh så gott...

Idag när jag och mamma var på Ica Maxi och handlade bjöd Ica Maxi på en köttbulle, potatisgratäng och rödbetstsatsiki. Satan vad gott det var och jag äter inte ens rödbetor (för jag gillar dem inte), men jag älskade rödbetstsatsikin. Vi gjorde ett lass rödbetstsatsiki till maten när vi kom hem.

Jag tänkte dela med mig utav detta goda recept....


Rödbetstsatsiki

6 inlagda rödbetor
1/2 rödlök
2 dl matlagningsyoghurt
125 g fetaost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar


Gör så här:
  • Riv rödbetorna på rivjärnets grova sida. Skala och riv löken grovt.
  • Blanda samman yoghurt med lök, rödbetor och mosad fetaost.
  • Krydda och rör om.

Svårare än så är det inte...

 


Decisions, decisions...

Idag har jag haft lite beslutsångest, minst sagt. Jag har blivit testpilot hos Smartson åt ännu en till sak, Arlas Smetana. Vad tusan ska man göra på smetena? Jag har letat runt på receptförslag på nätet, jag har hittat en hel del som låter göttans, både maträtter och efterrätter. Beslutsångest, kan man lugnt säga. Jag har vacklat mellan två saker, till sist beslöt jag mig för ett som lät lite halvspännande. Mer om detta kommer jag att berätta i min utvärdering, vad jag gjorde och vad jag tyckte om produkten.

Annars då, för övrigt i mitt liv? Denna helg har varit mer än lugn. Min älskling kom och hälsade på runt kvällskvisten igår, vi hann med att se två filmer. "What's your number?" och "Drive Angry" samt även ett serie avsnitt av "Game of thrones". Filmerna var rätt okej, om inte annat så hade jag lite ögongodis att vila ögonen på i "What's your number?". Ingen mindre än, Chris Evans, himself.

Sedan får jag inte glömma att nämna mitt ögongodis, in reality, som är min underbara och älskade älskling förstås... ;)

 

Bildkälla: http://jamieonline.files.wordpress.com/2011/10/chris-evans.jpg?w=510&h=739


Utvärdering av Gevalia Millicano

Idag blir det ännu en utvärdering, då jag har varit testpilot hos Smartson. Denna utvärdering kommer att handla om Gevalia Millicano.

Jag tänkte först skriva lite kortfattad information om snabbkaffet Gevalia Millicano som hittas på Gevalias hemsida, innan jag skriver min egen utvärdering.

"Millicano från Gevalia är en helt ny kaffeupplevelse. Njut av ett snabbkaffe förädlat med fint malda hela bönor - för en extra fyllig och rik smak. Hemligheten bakom den större kaffeupplevelsen är att vi i snabbkaffet även tillsatt mycket fint malda bönor, som adderar smak och arom".



Och nu över till min utvärdering om detta snabbkaffe.

Det finns många sorter utav snabbkaffe i butikerna som inte alls är goda och det brukar vara svårt att hitta ett snabbkaffe som är riktigt gott. Men nu har jag äntligen hittat en ny favorit bland snabbkaffet. Gevalia Millicano är riktigt gott, det är både fylligt, rikt och mustigt och påminner mycket om bryggkaffe i smaken. Detta beror nog på att det är fint malda bönor i detta snabbkaffe, som jag inte har sett i någon annan sort utav snabbkaffe. Detta kaffe är riktigt gott med en skvätt mjölk i. Något jag bör poängtera som man ska tänka på är att man inte ska dricka detta kaffe hett, för är kaffet för hett känner man inte smaken och då går du miste på hela smakupplevelsen. Låter man kaffet få svalna något så kommer den goda, karaktäristiska kaffesmaken fram.

Det är faktiskt väldigt praktiskt att ta med sig detta kaffe när jag jobbar extra ibland, då jobbets automatkaffe inte smakar nåt vidare. Närmare smak utav bryggkaffe än med Millicano tror jag inte att det går att komma med ett snabbkaffe.

Jag kommer fortsättningsvis att köpa detta snabbkaffe, det är bra att ha hemma om t.ex bryggkaffet tar slut eller om man är själv hemma och bara behöver göra iordning en kopp kaffe.

Tack Gevalia för en riktig smakupplevelse bland snabbkaffedjungeln, detta är det godaste snabbkaffet som jag hittills har druckit. Jag rekommenderar varmt detta kaffe vidare för andra.

Av mig får detta kaffe 5 av 5 i betyg.

Jag tänkte även passa på att skriva de övriga familjens kommentarer om detta kaffe.

  • Mamma: "Gott och fylligt, smakar nästan som vanligt bryggkaffe. Det är inte lika blaskigt som andra sorter utav pulverkaffe."

  • Pappa: "Det är riktigt mustigt och gott. Åtgången är inte lika stor som med övriga sorter av snabbkaffe, det räcker längre. Man behöver inte ha i lika mycket kaffepulver utav Millicano som med andra sorter av snabbkaffe. Med andra sorters snabbkaffe måste man ha i en extra sked för att det inte ska smaka alltför blaskigt, vilket man inte behöver med Millicano."

  • Brorsan: "Det smakar nästan som bryggkaffe och det är gott, det gick helt klart att dricka."