Härliga måndag...

Här sitter jag inkrupen i hemmets sköna vrå, utanför ser det mulet och kallt ut *burr*. Har suttit här framför dumburken ett bra tag, har skickat iväg en massa jobbansökningar. Så nu får man hålla tummarna och hoppas att man har nån tur framför sig. Hittills har jag verkligen haft turen att hitta världens underbaraste, goaste och gulligaste pojkvän. Vad skulle jag ta mig till utan dig? Tack för att du förgyller mina dagar. Jag älskar dig enormt mycket!




I helgen har man varit på Peace & Love, det var riktigt kul. Förutom att sista dagen "spårade ur" för min del, tyvärr. Dessutom ser det ut som om att jag har varit ute i krig (som min älskling uttryckte det som). En hel del blåmärken, både på armar och ben. Men mest på benen. Fick en del när jag "taxbenet" skulle hoppa över ett stort & högt stängsel, bara för att Steffe och Hasse skulle ta en genväg. Jag och mina korta ben, fastnade och klämde sig tydligen en kort stund allra högst uppe på det underbara stängslet. Det syns nu, däremot inte då. Sånt som händer, de kommer ju att försvinna iaf. Frågan är bara när... Dessutom har jag fått en bula i pannan som är lite blå, frågan är hur den hamnade där? Enda förklaringen jag har just nu är att den flög dit och satte sig i min panna. Men över till festivalen igen, enligt mig så var de bästa uppträdandena med Jill Johnson och Hardcore Superstar. De var riktigt bra!





Näpp nu måste jag ta och fixa med mina räkningar. Ska skriva i och posta iväg dem. Naturligtvis skulle det dimpa ner några till i fredags när jag så stort redan hade skickat iväg de jag hade fått. Men det är ju som vanligt att det jämt ska komma några till.... Avslutar med en bild på Steffe, Hasse och mig på Hardcore Superstar konserten =)


Rabarberpaj (4 port)


Smuldeg:
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kokos
  • 1 dl socker
  • 150 g margarin


Gör så här:

Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl och socker. (Minskade ytterst lite på sockret här. Dock inte alltför mycket, vill inte ha en för syrlig/sur paj).


Gör smuldegen: Blanda mjöl, socker och kokos. Tillsätt margarinet skuret i mindre bitar. Finfördela margarinet med händerna till en grynig massa. Fördela den jämnt över rabarbern. (Jag minskade en aning på margarinet, fast det där känner man ju själv hur man vill ha det + att jag struntade i sockret i smuldegen. Däremot så gjorde jag så här istället: När jag hade fördelat ut smuldegen över rabarbern hade jag över en massa pärlsocker istället, det blir alldeles så där knaprigt gott då =) )

 

Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass.



Tjabba Tjena Hallå!

Idag har jag haft älsklingen helt och hållet för mig själv =) Han var hemma från jobbet idag, så vad var det jag sa? Att han skulle må sämre... =P Men ändå ställde sig min underbara älskling och lagade en helt underbar och supergod lasagne =) Rena rama mästerkocken. Min alldeles egen "nakne kock"... Själv gjorde jag sallad och sedan en rabarberpaj till efterätt. Den blev riktigt god =) Så den hivar jag nog förmodligen också ut ett recept på här ute. Så är det någon som känner sig manad till att göra något gott, så kan jag faktiskt rekommendera den. För den blev riktigt god. Det är inte så ofta som jag gör något på rabarber. De få gånger det har hänt, så har jag nog bara gjort rabarberkräm om jag tänker efter. Så jag ska nog passa på att åka ut och plocka lite mer rabarber hos morsan och farsan medans det finns tillgängligt och kasta in det i frysen. Det kostar ju multum i affären, tyvärr =( Men nu har man tur att kan få det gratis =) Nepp nu ska jag in och hålla älsklingen sällskap framför tvn, framför lite tråkig fotboll. Om han nu kan sluta tjattra i telefonen nån gång. Kanske jag ska ta och sätta mig framför nåt nytt broderi, så att jag har något att underhålla mig med. Frågan är bara vad jag ska åta mig för projekt denna gång?

Goda Limpor (2st)

25 g (½pkt) jäst, gärna för söta degar
5 dl ljummet vatten, 37 grader
25 g smör eller margarin, rumsvarmt
1½ tsk salt
2 msk mörk (bröd) sirap
750 g (ca 1,4 l) Kungsörnen Lantbrödsmjöl 4 sädesslag

  1.  Smula ner jästen i en degskål. Tillsätt vatten och rör om så att jästen löser sig. Klicka i matfettet. (Jag brukar smälta smöret tillsammans med vattnet istället).
  2. Mät upp mjölet genom att hälla det luftigt direkt från påsen i ett litermått. Skaka inte måttet.
  3. Tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl till utbakningen.
  4. Arbeta degen kraftigt, ca 4 minuter med maskin eller ca 8 minuter för hand, tills den känns smidig.
  5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk, 30-40 minuter.
  6. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 2 delar och forma dem till släta limpor.
  7. Lägg limporna på smord eller bakplåtspappersklädd plåt. (Jag brukar lägga ner dem i 2 brödformar). Skåra dem med vass kniv och låt dem jäsa under bakduk, 30-40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Grädda bröden i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.
  9. Låt dem svalna på galler under bakduk.


Luktar magiskt gott =)

13.19
Bakar matbröd idag, de står just nu i ugnen. Det luktar magiskt gott i hela lägenheten kan jag lova =) 2 limpor blev det. Kan skriva ut receptet på bloggen om ett litet tag. Eller nu plingar klockan förresten.. ska springa och ta ut dem ur ugnen. =)

*Poff*

17:56
Känns som om all luft har gått ur mig, orkar fasiken ingenting. Har nästan suttit här hela dagen.. kul liv :P Började plocka lite i köket och nu sitter jag här igen. Ska försöka ta mig härifrån strax och fortsätta med resten av lägenheten... Måste försöka ta mig i kragen. Vet inte vad som har hänt?

Ensam i sommarkvällen...

Här sitter man, ensam i halvmörkret. Älsklingen har åkt iväg, han kommer hem på söndag. Han ska cykla Vättern runt med sin kusin. 30 långa mil... hur man nu orkar med nåt sånt? Inte jag iaf. Hoppas att det går bra för honom och att han vinner, hihi. Min lille Måsse Tåsse som var sjuk också till råga på allt. Han kommer säkert att bli dödssjuk när han kommer hem. Så får jag ta hand om en sjukling, man vet väl hur det är när en karl blir sjuk.. ;) Jag saknar min älskling enormt mycket. Nu kommer man att få sova helt ensam, tvi vale, inte alls kul :(

Jag får försöka sysselsätta mig med nåt imorgon. Kanske jag ska ta tag och fixa den där tröjan som jag tänkte mickla om lite. Jag får se om jag klarar det. Annars kanske jag ska ut en sväng på mina inlines. För den delen behövs det städas här hemma, så den tråkiga uppgiften finns också att göra :P Men.. som sagt, det finns mycket att ta tag i. Men om allt är lika roligt är en annan femma.

Vad har annars hänt? I onsdags var jag hem till Matti & Malin.. mitt söta kusinbarn fyllde 1 år. Hon har blivit stora tjejen :)




Så vad händer ikväll? Jag får ha en myskväll med mig själv, har faktiskt lite filmer att titta på, så det får bli nån av dem :) Fast jag sitter nog en till stund framför datorn och pular lite och lyssnar på musik. Har en ny skiva att lyssna på, riktigt nice med lite ny musik. Man tjatar lätt sönder vissa låtar :P Nej nu ska jag ta och avrunda, faller andan på så kanske jag skriver lite mer här ute i min blogg. Bie bie äppelpie!

Oj...

Ja det var verkligen länge sedan som jag bloggade här ute nu, hela 9 månader har gått. Vad har hänt under den här långa perioden? I det stora hela har jag flyttat, blivit sambo med min älskade och är arbetslös.

I fredags var jag på kiss konsert i Stockholm. Det var riktigt najs! =)





Det är helt underbart att älsklingen drog iväg mig på den upplevelsen.
Tack hjärtat! You are so wonderful to me =)


I love you.. always!




Idag blir jag gräsänka ända fram till söndag. Tråkigt och det kommer definitivt att bli tomt utan min karl som förgyller min dag. Men jag hoppas att han får det riktigt trevligt nere på Sweden Rock....