Fullkornsbaguetter (3 stycken)

25 g jäst
3 dl vatten
0,5 dl smör & rapsolja
1 tsk salt
1 dl rågmjöl
7 dl vetemjöl special

  • Värm vattnet tillsammans med smör & rapsoljan till 37 grader.
  • Smula ner jästen i en bunke.
  • Slå degvätskan över jästen och rör tills jästen är helt upplöst. Häll sedan ner saltet och mjölet i degvätskan och arbeta ihop det väl.
  • Låt degen jäsa i ca 30 minuter under bakhandduk.
  • Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre delar.
  • Forma de tre degbitarna till tre baguetter och skåra dem med en vass kniv. Jäs i 30 minuter. Pensla bröden med vatten innan gräddning och grädda sedan baguetterna i 250 grader i 15 minuter. (Duscha vatten över baguetterna ett par gånger medan de gräddas för att få en knaprig skorpa).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback