Brytbröd med örter och citron

En minst sagt annorlunda smak på brödet med en touch av citron och örter, men det var gott :)
Det var gott att äta det som det var, man behövde inte ha någonting på det.

Så här kommer receptet och bild...

Brytbröd med örter och citron

1 msk färsk jäst
3 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
6-7 dl vetemjöl

Örtolja:
1/2 dl olivolja
3 msk frysta provencalska kryddor eller
blandade färska skurna örtkryddor
1 citron, rivet skal
flingsalt (jag tog sesamfrön istället)

  1. Rör ut jästen med vattnet tills den löst sig. Rör ner olja, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen ca 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt ca 1½ timme.
  2. Kläm fast ett bakplåtspapper i en bakform ca 24 cm i diameter med löstagbar kant.
  3. Blanda oljan med örtkryddorna och citronskalet.
  4. Häll upp degen på mjölad bänk. Strö över lite av mjölet och kavla ut till en kaka ca 30x40 cm. Bred örtoljan över degen och rulla ihop den. Skär degen i ca 12 bitar och lägg dem i formen med snittytan uppåt. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Strö på lite flingsalt över degen. (Vilket jag tog sesamfrön istället).
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt brödet svalna på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback