En riktig smakupplevelse

Idag provade jag något nytt i matlagningsväg. Italienskt, snabbtillagat, enkelt och jättegott. Det blev Paolo Robertos Pasta Carbonara. Enligt honom har tydligen maträtten Pasta Carbonara blivit brutalt misshandlad. Tänkte dela med mig utav hans recept som knockar alla gräddsåser, det var en riktig smakupplevelse :) Den blev alldeles krämig och god och som varken innehåller grädde eller creme fraiche. Receptet är 4 portioner...



Paolo Robertos Pasta Carbonara

500 g spaghetti
4 st ägg
2 krm salt
1 msk olivolja
2 msk smör
1 st vitlöksklyfta, hel
200 g bacon, strimlat eller rimmat fläsk i tärningar
5 msk parmesanost, riven
5 msk pecorino, riven
1-1½ krm svartpeppar

  • Koka upp lättsaltat vatten under lock i en kastrull.
  • När vattnet kokat upp, lägg genast ner spaghettin och koka den ”al dente” enligt anvisningarna på   förpackningen.
  • Vispa ihop äggen med salt under tiden som pastan kokar.
  • Värm olja och smör i en kastrull och lägg i vitlök och bacon.
  • Fräs dem sakta tills de mjuknat utan att få färg, i ca 5 minuter.
  • Ta upp vitlöken som kastas.
  • Häll över den färdigkokta pastan i kastrullen med bacon.
  • Rör om och dra kastrullen från värmen.
  • Häll ner äggsmeten i kastrullen, tillsätt hälften av de båda ostsorterna och strö över svartpeppar.
  • Rör om tills äggsmeten börjar stelna men fortfarande är krämig.
  • Rör ner resten av osten.

Kommentarer
Postat av: malin

ska testas :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback