Recept på Mozartkulor
Mozartkulor
(ca 20 stycken)
100 g mjuk nougat
150 g mandelmassa
2 msk vit sirap
1/2 dl florsocker
Garnering:
150 g mörk eller ljus blockchoklad
florsocker
1. Rulla 20 st kulor av nougaten.
2. Blanda mandelmassa, sirap och florsocker i en bunke. Rulla ut mandelmassan till en lång längd, dela den i 20 bitar. Tryck ut varje bit till en platta.
3. Lägg en nougatkula på varje platta, slut mandelmassan om nougaten, forma allt till en kula.
4. Smält chokladen över vattenbad. Doppa mozartkulorna i chokladen, låt dem rinna av på ett bakplåtspapper. Sikta över florsocker.

(ca 20 stycken)
100 g mjuk nougat
150 g mandelmassa
2 msk vit sirap
1/2 dl florsocker
Garnering:
150 g mörk eller ljus blockchoklad
florsocker
1. Rulla 20 st kulor av nougaten.
2. Blanda mandelmassa, sirap och florsocker i en bunke. Rulla ut mandelmassan till en lång längd, dela den i 20 bitar. Tryck ut varje bit till en platta.
3. Lägg en nougatkula på varje platta, slut mandelmassan om nougaten, forma allt till en kula.
4. Smält chokladen över vattenbad. Doppa mozartkulorna i chokladen, låt dem rinna av på ett bakplåtspapper. Sikta över florsocker.

Kommentarer
Trackback