Köttfärs & Olivpaj

K?ttf?rspaj


Pajskal:
2 ½ dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt (el. kvarg)

Fyllning:
400 g köttfärs
1 gul lök
½ pkt bacon, (140 g)
smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
2 dl lätt créme fraiche (el. turkisk yoghurt)
3 ägg
2 tomater
ca 15 oliver
1 dl riven ost


Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Hacka baconet. Bryn färsen i smör i en stor stekpanna. Rör i lök och bacon. Låt allt fräsa i några minuter. Krydda med salt, peppar och oregano. Rör i créme fraice och låt allt koka ca 5 minuter. Ta det från värmen. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Vispa ihop äggen och rör ner dem i färsen. Häll färsen i pajskalet. Skiva tomaterna och lägg dem och oliverna på färsen. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Servera med en grönsallad....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback