Ensam hemma...

Sitter här i funderingarnas värld och har tråkigt, vet inte vad jag ska hitta på? Blä! Älsklingen har åkt till Enköping med sin käre bror och tittar på fotboll. Själv så funderar jag på att kasta mig in i ett bad och slappna av, kanske med en bok? Funderar starkt på att gå på bio kl 21, men jag vet inte. Få se om jag orkar, jag har ju en massa filmer att glo på här hemma som jag inte har sett än. Men men, det är alltid kul med bio, det är en helt annan upplevelse! =) Att gå själv, det spelar inte mig någon som helst roll. Eller som Jonna uttryckte sig förut, när jag gick själv en gång. Hur vågar du? Folk kan ju tro att du inte har några kompisar... So what?! Anser jag, jag kanske vill gå själv om ingen annan ändå följer med. Vad spelar det för roll? Då får väl folk tro att jag är en särling, ett mongo.. som inte har några vänner. Inte bryr jag mig, då finns det värre saker som jag skulle avstå ifrån. Går det en film som jag verkligen vill se, så kan jag gå själv...

Och härmed presenterar jag för Er: Faluns särling som bor i grannkommun.. det är jag det =)

Grått och trist...

både vädret och mitt mående. Kan någon ta mig härifrån?

Kokar lingonsylt just nu och det luktar faktiskt gott när man står ovanför kastrullen. Jag hann aldrig koka sylt igår. Tiden bara rann iväg när jag var iväg och handlade. Plus att jag fick springa till zoo 2 ggr och handla saker. Jag fick köpa en till "bebiskasse" till fiskarna. Några av de "dumma" ynglen simmade upp till de stora fiskarna. Tror att nån råkade bli uppäten, vet faktiskt inte? Det var tur att jag stoppade i lite växter hos de stora fiskarna i födkassen, såg att några av ynglen gömde sig i dem när de simmade upp =) Annars så var det rätt många yngel som låg i botten och vägrade simma upp. Däremot så var det några yngel som inte klarade sig, som redan var döda. Det var ett himla pill att försöka få över de små till den andra "plastbaljan", (vill ha några kvar iaf, är ju en till som är på väg att föda. Men henne har jag släppt ut igen, tror inte att det är riktigt dags än). Nåt yngel råkade hoppa ner i akvariumet när jag skulle flytta över den, den hoppade rätt ut ur håven när jag precis skulle ha ner den i "plastbaljan". Men jag tror att den fortfarande lever =) Igår såg jag att den hade gömt sig under min lilla glas bläckfisk på "krukhemmet" i akvariumet. Men idag har jag inte sett ryken av den än så länge. De är så små och söta, de små bebisarna. Tror jag räknade sammanlagt att det blev runt 23 st, men till överföringen blev det allt som allt runt 12-15 st. Jag hoppas att alla jag "räddade" kommer att klara sig, ska bli så spännande att se om det kommer att bli olika färger på fiskarna eller om de kommer att få samma färger. Nu står vi i valet och kvalet om vi ska köpa ett till akvarium för att ha fiskbebisar i eller så ska vi ha dem i födkassen ett tag. De har ju nämligen kampanj på ett 60 liters akvarium med tillbehör för 499 kr, men då är frågan vart man ska få plats med det. Såg ett litet 19 liters akvarium med tillbehör, men de skulle ha 500 spänn för den, så ja, jag vet inte vad man ska göra?

Sen tog ju lingonrensningen tid igår också. (Lingonsylten är klar nu iaf =) Det blev 4 burkar lingonsylt. Riktigt god blev den, måste säga att det är godare med hemlagade saker än de man köper i affären. Helt klart!)

Nej, undra om jag ska hoppa in i duschen och tvaga mig... Tjing tjing!

"uppdaterar med en bild på hur inredningen ser ut nu..."



Bebisar =)

Idag har vi fått "bebisar"... Så himla kul! Än så länge har det bara ramlat ner 6 stycken i botten på "yngelkassen" och fler verkar det vara på väg. Så himla söta :P Verkar som att det bara är platyhonan som föder just nu, hoppas bara att guppyn sätter igång snart, annars måste jag släppa ut henne. Och då sätter hon väl igång när man har släppt ut henne i akvariumet igen :( Nej, jag får återkomma lite senare, måste iväg och handla. Ska koka lingonsylt idag. I måndags var jag ute och plockade lingon med mamma, idag ska jag rensa dem och koka lite sylt hade jag tänkt. Uppdaterar lite senare :) Bye bye!

Zoo...

Idag såg vi att en av våra malar hade dött... fick ut en ny på zoo. Dessutom lämnade vi tillbaka en av våra eldstjärtar, de krigade så väldigt med varandra, så nu har vi bara en. Köpte även 5 nya fiskar. 4 guppyhonor och en korallplaty. Tror att 2 av våra fiskar snart ska "föda". En guppyhona och den ena platyn, vi har satt ner dem i ett "baby kar"... hoppas bara att det är på gång snart. Kan inte ha fiskarna i där så länge, så jag håller tummarna på att de sätter igång och krystar ut några yngel.. ha ha. Nej, nu plingar det att min äppelpaj är klar *yihoo* det luktar så satans gott. Så hej så länge!!

Akvariumet

So far... and more to come.

Akvariumet =)
So far and still more to come...

Vissa av fiskarna gömmer sig jäkligt bra...

"Fisk dagen"

Idag har jag och älsklingen inhandlat fiskar till akvariumet... =) Så himla kul. Vi sitter och väntar på att kunna släppa ner dem.... Nu ropar han, så jag uppdaterar lite senare ;)

Sammanlagt köpte vi 17 fiskar och 3 växter till akvariumet. Köpte 7 kardinaltetror, 3 platys, 3 guppys, 2 små malar (ancistrus) & 2 eldstjärtar. Jag får lägga ut en bild lite senare. Dock gillar jag inte "all inredning" i akvariumet som består av spindelmannen, en säl och en blå plast bläckfisk ;P Jag får se hur mycket jag har att säga till om det lite senare...

Idag blir det förmodligen pizza, vilken härlig "diet". Jag och älsklingen som skulle gå på diet enligt honom. Men älsklingen är hemma och är sjuk, så stackarn får väl äta sånt idag. Dock behöver inte min kropp sån fet mat, har fått för mycket gotta i mig den senaste tiden och det märks tyvärr. Men det är ju gott =) Antingen får det bli en pizza, kebab eller en sallad, har inte bestämt mig än... Nepp, jag återkommer som sagt, nu kurrar våra magar så det är beställningsdags. Ciao Ciao!

Svampplockning...

Det slutade med svampplockning ändå igår =) Men det gick bra. Det regnade dock i Borlänge när jag åkte, men i Vikmanshyttan så regnade det inte. Och det var tur! Själv så äger jag inga gummistövlar, så jag fick ta till en nödlösning. Jag drog två plastpåsar över mina skor. Skulle någon ha sett mig, så skulle de nog fundera vad jag var för en kuf. Ha ha! Men men, det funkade i alla fall och det är huvudsaken.


"Älsklingen har hittat en STOR svamp"



"Jag blev lycklig när vi hittade kantareller!"

Härliga pissiga måndag...

Måndag, härlig för mig, jag går fortfarande hemma och lullar. Letar lite jobb och så, men fan va svårt det är att få nåt =( Pissig är den även för mig idag, det är sånt regnigt och grått väder ute idag. Fy bubblan. Klockan har tickat iväg allför fort idag, vet inte vart den har tagit vägen. Jag klev upp 6.30, strax innan älsklingen åkte till jobbet. Åt frukost, satt en vända vid datorn, satt i 45 minuters telefonkö hos a-kassa (man kan verkligen bli frustrerad). Sedan var jag iväg och inhandlade resten inför baket idag (bakar bröd, ett "2 dagars", jag gjorde iordning halva degen igår). Ja sedan började jag med degen till mitt bröd. Har nyss ätit, gjorde mig en god omelett med champinjoner, paprika, tomat och fetaost =) Och nu sitter jag här och uppdaterar.

Känns som att det är så mycket jag ska hinna och klockan bara rusar iväg. Väntar på att brödet ska jäsa klart, det skulle jäsa i 2 "härliga" timmar. Ska försöka hinna städa lite här hemma också, även måla en kruka. Men krukan blir åsidosatt hela tiden, jag hinner ju aldrig och ändå är jag arbetslös =(

I lördags var jag, mamma och stefan till Insjön, på insjödagen. Där spelade Brolle =) Det var riktigt nice att få se honom uppträda, jag tycker han är himla bra. Mest gillar jag hans gamla hits och när han sätter igång och spelar Elvis och Johnny Cash. Igår var vi ut till Sundborn och hälsade på. Jag fick mitt hår toppat, äntligen, det har verkligen skrikit efter det. Sedan plockade jag och älsklingen hallon, men mitt upp i allt så började det regna. Vid hemgång så drar älsklingen ut mig i skogen mitt i spöregnet för att titta lite efter svamp. Varken jag eller han är några svampexperter, man kan ju ingenting. Vi lyckades i alla fall få tag i 2 smörsoppar, resten var bara oätlig svamp visade det sig.. ha ha. Det blev bara en snabbvisit, för sedan såg man ut som en genomblöt hund. (Det var faktiskt morfar "den store svampexperten" som gick igenom de ynka svamparna vi hittade och konstaterade vad det var). Dessutom plockade älsklingen med sig ett akvarium hem ifrån mina föräldrar. Ett akvarium som har stått tomt i flera år, som lillebrorsan har haft en sköldpadda i. Så nu är väl älsklingen glad, han har tjatat efter fiskar. Vi ska bara kolla så att akvariumet fortfarande är tätt, förmodligen är det de. Men man vet ju aldrig? Sedan får vi börja införskaffa lite firrar... =)

Igår sa älsklingen att han ville att vi skulle ut imorgon (idag) och leta efter svamp ute i skogen. Jag hoppas för min själ att han ställer in det. Jag känner verkligen inte för att klafsa runt i skogen i pissblöt mossa och i regnväder. Jag tror knappast att vädret hinner ändra sig under några timmar framöver, det känns inte som det i alla fall. Men vem vet?


Nej, nu måste jag börja avrunda om jag ska få någonting gjort här hemma...




...Brolle, i Insjön...


1 hel månad har gått...

...sedan jag sist skrev här ute. Vad har hänt? Jag & älsklingen har varit nere i härliga Skåne, det blev nästan 4 underbara veckor. Vi var nere och hälsade på svärföräldrarna. Under den tiden hann vi även med en resa till Bornholm, Köpenhamn och Göteborg. Det var riktigt trevligt kan jag säga. En riktig härlig visit =)

Annars? Jo jag håller just nu på och läser en bokserie, bestående av 12 böcker, är inne i bok 7 och läser. En riktigt bra serie. De svarta riddarna skriven av Margit Sandemo. Den kan jag rekommendera.

Igår blev jag nästan klar med ett broderi, det är litegrann kvar. Kan visa upp en bild på mästerverket när det är klart =)





En bild på oss nere i härliga Skåne =)