Förresten..

häromdagen fick jag reda på via mail att jag har vunnit en träningstopp. Det ska bli intressant att se hur den kommer att se ut, jag hoppas att storleken S kommer att passa mig. Förhoppningsvis kommer den med posten nästa vecka. Här är bilden som låg ute på nätet på den i alla fall, jag kommer att lägga ut en bild sen när jag har fått hem den.


Bildkälla:
http://blogg.alltforforaldrar.se/bissen/

Canon Legria HF M406 - Smartson Testpilot

Igår hämtade jag ut ett paket som hade kommit ifrån Smartson Testpilot med posten. Jag har kommit med att få testa och säga vad jag tycker om videokameran "Canon Legria HFM 406". (Och har jag tur så får jag behålla videokameran efter testperioden). Så nu kommer det att filmas en hel del här hemma, jag kommer även att lägga ut mitt test och omdöme här i min blogg.

Dock fick jag bege mig ut på jakt igår efter ett minneskort till kameran, då det inte följde med något sådant, samt så fanns det inte ens något inbyggt minne i videokameran heller (som det brukar kunna finnas i vissa videokameror). Jag måste även bege mig ut på jakt efter ett UV-filter, annars kan det finnas risk att linsen kan bli förstörd på kameran, då det heller inte fanns något sådant med till den i kartongen. Det är lika bra att ta det säkra före det osäkra, innan jag sätter igång och filmar. Det är lättare att rengöra om det kommer damm på UV-filtret istället eller om det skulle vara nån som är klåfingrig och sätter fingret där. "En billig försäkring kan man säga, än att riskera att videokameran kan bli förstörd om olyckan skulle vara framme".

Men jag måste säga att jag vill komma igång så fort som möjligt att börja filma, jag är så förväntansfull! Förväntansfull till max, det ska bli så roligt!

Over and out for now!


Hands all over - 5 stjärnor!

Nu tänkte jag göra en rekommendation idag. Cd-skivan som damp ner i postlådan igår, rekommenderar jag starkt. Jag lyssnade flera gånger på den igår, det kommer nog bli en hel del lyssnande idag också om jag känner mig rätt.

5 stjärnor utav 5 möjliga stjärnor!

Tummen upp med andra ord =)

Maroon 5 - Hands all over


Överraskning

Idag damp beställningen ifrån CDON.com ner i brevlådan, riktigt roligt. Jag hade 50 kr att utnyttja hos dem, så det gäller att passa på när det ändå är något som jag vill ha därifrån. Jag beställde Maroon 5:s cd "Hands all over (repackaged version)". Så istället för 108 kronor (med frakten inräknat) fick jag betala 58 kronor. Nu ska det spelas för fullt här hemma, när det blir lite städning etc inför julen. =)

Maroon 5 - Hands all over

.

Jag = nominerad

Ikväll när jag kom hem loggade jag in på hotmail och möttes utav ett mail ifrån Smartson testpilot. Här kommer ett litet utdrag ifrån mailet:

"Hej,

Du är nominerad bland 10 andra personer till att bli Testpilot på Canon Legria HF M406. Vi önskar ha ditt svar snarast onsdag (21/12) kl 12:00 så att vi slutgiltigt kan välja ut 3 Testpiloter bland de nominerade som bekräftat sitt intresse..."

Jag kunde knappt tro att det var sant. Jag svarade på det så fort som möjligt, nu är det bara att hoppas på lite tur. Jag har alltid önskat mig en videokamera, men så som jag har det ställt nu så har jag inte råd att köpa mig någon. Jag är arbetslös för tillfället och under tiden som jag söker jobb, får jag hoppa in och jobba lite extra någon gång då och då om någon blir sjuk. De ynka pengarna som jag lyckas tjäna ihop går först och främst till räkningar och mat. (Vilket är en självklarhet). Detta vore rena drömtillfället om jag skulle få chansen att komma med att få testa och utvärdera denna produkt. Det vore en ära att få utvärdera och testa den, produkten låter riktigt spännande med sina finesser, dessutom bloggar jag och jag har all tid i världen att testa den när jag inte jobbar så mycket. Som tack för att man testar och utvärderar den, så får man sedan behålla videokameran. Ooooh jag hoppas, hoppas, hoppas! Jag älskar att fotografera och filma.... så hoppas, hoppas, hoppas. Jag vill någon gång kunna få tag i något eget att kunna bruka (än att låna av andra), så att man kan sätta igång med sitt intresse och hobby!

Underbara mintkyssar

Igår började jag att göra mintkyssar, som sedan fick stå och stelna över natten. Idag klickade jag på mörk choklad, så nu är de äntligen klara. Riktigt goda blev de. (Farligt goda måste jag säga, detta är mitt favorit marknadsgodis). Jag provade att göra en annan variant utav dem, där man slipper stå och koka smeten och hålla koll på temperaturen som ska ligga kring 115-120 grader. I detta recept rörde man bara ihop smeten och sedan rullade man kulor och tröck ut dem på plåten. Så den som har småbarn är detta ett ypperligt bra recept, för då kan även de vara med och hjälpa till. Så här kommer receptet för den som vill ha.

Mintkyssar

ca 70 st (små)

1 äggvita
4-5 dl florsocker (beroende på om äggvitan är stor eller liten)
2-4 droppar pepparmyntolja

Topping:
Mörk blockchoklad

  1. Vispa äggvitorna lite. Rör i drygt hälften av sockret. Droppa i pepparmyntoljan (och smaka av tills du är nöjd med mintstyrkan).
  2. Rör ner resten av sockret och blanda tills degen rullar runt som en boll i blandskålen, men är lite kladdig på ytan.
  3. Rulla till små kulor och platta ut dem till enkronestora pastiller. Lägg på smörpapper och låt torka i ett par timmar eller över natten, gärna på ett varmt ställe.
  4. Smält choklad i vattenbad och lägg en klick mitt på varje kyss. Låt stelna på svalt ställe. Förvara svalt med smörpapper mellan lagren.

 

 

 

Andra små tips: Vita mintkyssar med en gul nonstop ovanpå (istället för mörk choklad), då får du fina små stekta ägg istället. (Kanske en variant inför påsk?) Du kan även färga mintkyss smeten i olika färger med karamellfärg och lägga olika sorters choklad ovanpå eller olikfärgade nonstops, då blir mintkyssarna härligt färgglada istället. Väljer du nonstops istället för smält choklad, då måste du tänka på att du ska klämma dit nonstopen direkt på mintkyssarna när du plattar ut dem (när du gör steg 3 i receptet), innan smeten har torkat (därmed uteblir steg 4).


weeeii, jag vann! :)

Idag damp min vinst ner i brevlådan som jag vann ifrån Tampons for free:s blogg ang. Hysteria tävlingen. Det jag vann var massage olja, body serum, dvd filmen vackra lögner, face & body wash, shower oil och en signerad  film affisch (regissörens signering). Gissa om paff jag blev när jag vann det, men ack så jätteglad. Här kommer en bild på vinsten som kom idag! :) Tusen tack Tampons for free samt alla sponsorer för vinsten!

"Tänk vad så lite, kan göra någon glad", som man brukar säga.
Fast det var inte så lite, enligt mig. Detta förgyllde min dag! =)


Recept på Mozartkulor

Mozartkulor
(ca 20 stycken)

100 g mjuk nougat
150 g mandelmassa
2 msk vit sirap
1/2 dl florsocker

Garnering:
150 g mörk eller ljus blockchoklad
florsocker

1. Rulla 20 st kulor av nougaten.

2. Blanda mandelmassa, sirap och florsocker i en bunke. Rulla ut mandelmassan till en lång längd, dela den i 20 bitar. Tryck ut varje bit till en platta.

3.
Lägg en nougatkula på varje platta, slut mandelmassan om nougaten, forma allt till en kula.

4.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa mozartkulorna i chokladen, låt dem rinna av på ett bakplåtspapper. Sikta över florsocker.


Mozart kulor

Rätt svar: Mozartkulor, är resultatet av de inköpta varorna i det föregående inlägget som gjordes den 8/12. Jag kan meddela att det var ett jädra pill att göra dessa bollar. Nu återstår det bara att smaka på dessa små bollar och se om receptet var gott. Det låter gott om inte annat. Så det blir upp till bevis, det får bli en liten boll till kaffet ikväll ;)


Härliga måndag

Än så länge ledig idag, jag har ännu inte blivit inringd på jobb. Kanske ska jag försöka ta tag i "bakprodukterna" som jag visade i föregående inlägg och producera lite. Är det fortfarande ingen som har någon aning om vad jag ska göra? *ler hemlighetsfullt*

Sedan är det ju alla julklappar, jag har allt sånt kvar. Jag ska försöka få det ur världen snart också.

Annars i helgen, så var den underbar. Jag åkte hem till älsklingen tillsammans med lilla Milou (det var länge sen jag var hem dit, det har bara blivit så sedan lillkillen kom in i mitt liv. Det är fullt upp kan jag lova). Riktigt trevligt hade jag i alla fall. Film, mys, ut på ärenden samt ner och tittade på julmarknad på byn igår.

Just det, är det någon som har tittat på årets julkalender, "Tjuvarnas Jul"? Den är bara för härlig :) Den är riktigt, riktigt bra (fast att jag är vuxen. Det var länge sen jag såg nån julkalender på tvn, men sen har jag inte tyckt att någon julkalender har varit bra på flera herrans år). ;)



Någon som kan gissa vad jag ska göra med detta?

Idag köpte jag hem detta när jag var till Ica Maxi, är det någon som kan gissa vad jag ska göra? ;)

(Jag köpte hem florsocker, vit sirap, mandelmassa, nougat och blockchoklad).





Utvärdering av Arla kökets thai panna - Smartson Testpilot

Tidigare idag hämtade jag ut Arla kökets thai panna hos Ica Maxi via Smartson testpilot. Ikväll lagade jag något riktigt gott med detta. (Jag skriver det längre ner i detta inlägg).


Jag måste påpeka att Arlas thai panna var suveränt god. Jag ger den 5 stjärnor av 5 möjliga. Det var en riktigt god smak och "lagom hetta" på den. (Jag gillar inte alltför stark mat. Men Arlas thai panna var helt perfekt, den var alldeles "lagom". För den som vill ha det lite starkare och hetare, så är det ju bara att tillägga lite chili). I början när jag provsmakade när jag precis hade haft i smakpastan, så blev det en lite stark eftersmak i halsen. Men när grytan/såsen hade kokat i cirka två minuter så var den starka smaken borta när jag provsmakade nästa gång, så det var alldeles lagom då. (Så jag kan tillägga att det passar för hela familjen). Dessutom är det lätt tillagat. Suveränt! För det är inte alltid som man har ork eller lust att stå i köket i timmar. Arla kökets thai panna kommer jag garanterat att köpa och göra igen!

Nu kommer jag att berätta vad jag lagade med Arla kökets Thai panna.
(Det var riktigt gott och riktigt enkelt att göra).

Jag tog:
400-500 g kycklingfilé
200 g broccoli
1 burk Arla kökets Thai Panna
Persilja

4 portioner ris

1 flaska vitt vin




Jag skar kycklingfilén i strimlor som jag sedan stekte. Efter en liten stund hällde jag ner broccolin som fick steka tillsammans med kycklingen. När detta hade stekts färdigt, hällde jag ner Arla kökets Thai panna i detta som fick kokas i 2 minuter. Sedan strödde jag över lite persilja.


Detta serverades tillsammans med ris och ett glas vitt vin.



Jag kan rekommendera detta starkt till andra. Det var suveränt gott, likaså tyckte de andra tre i familjen detta som fick äta denna goda maträtt. Jag kan även säga att det blev ingenting över när vi hade ätit klart.

Betyg: 5 stjärnor av 5 möjliga.



Idag har jag hämtat ut dessa produkter :)

Idag hämtade jag ut dessa produkter gratis hos Ica Maxi. Jag kom med i testpanelen hos Smartson att testa Arlas thai panna. Havre müslin har jag fått av frebaco, en gratis kupong via nätet. (Så müslin hör inte till Smartson testpilot). Det ska bli intressant att testa dessa två produkter. Jag ska laga något gott på Thai pannan, ska bli intressant att se hur det smakar. Havre müslin ska tydligen även gå att koka gröt på, kanske kan det vara något? Det låter spännande att prova det i alla fall, för müsli vet man ju hur det smakar redan.