Tjolahopp!

Idag damp det ner 2 st brev/paket på posten! =) 2 saker jag har vunnit på auktion ute på Tradera. Mina flytväxter till akvariet eller jag kanske rent utav ska säga 2 akvarium ;) (Har köpt ett litet 28 liters akvarium, där bor våra små bebisar. Som har utökat till 15 st till, är en till guppyhona som har fött några yngel). Flytväxterna var riktigt fina, så dem har jag delat upp till båda akvariumen. Det andra jag fick, var ett broderi som jag ska sy. Ett sånt där gulligt broderi med "Miranda nallen" =) Så det blev ju lite billigare än vad det kostar i vanliga fall. Annars sitter jag här, framför datorn med en bejublande hatisk mensvärk.

Härliga bakterier...NOT

Snorig och småont i halsen.. ja det är jag i ett nötskal just nu. Usch och blä!

Igår tog jag en fika med Hanna, riktigt trevligt att du kom till Borlänge och vi tog en sväng på Kupolen. Vi får hitta på nåt snart igen! =) Tyvärr händer det ju inte så ofta....

Tradera ännu idag... :P Jag vann en auktion igår, riktigt kul känns det! På flytande akvarieväxter. Ska bli spännande när de dyker upp i posten nästa vecka. Jag hoppas att någon missar budet jag har lagt på 3 jättesnygga smycken som går ut imorgon. Men sån tur har jag väl inte.. för är det ingen annan som budar får jag det för 8 kr + frakt. Men sån tur lär jag väl inte ha =( Det är på 2 armband och ett halsband. Riktigt, riktigt snygga! =) Sedan har jag själv suttit och lagt ut lite saker på auktion, både igår och idag. Få se om man får nåt sålt... jag hoppas! Och att man får något för det iaf.

Nä, ska försöka göra ett ryck här hemma, om jag orkar, det är det som är frågan. Nu när det är så synd om mig... ha ha :P

Mulet...

Har suttit ute lite på Tradera och tittat runt. Har budat bara litegrann. Var nyss in till vardagsrummet och matade fiskarna. Mina små bebisar har minsann växt litegrann. Nu är de hela tiden uppe på ytan och letar mat. Få se sen om bilden jag tog vart bra, så att det är nåt att lägga ut. Funderade på att göra rent i "yngel lådan". Kikade lite på de få ynglen som är ute i akvariumet när jag matade de stora fiskarna. De kommer fram och käkar och cirkulerar runt, runt. De är inte de minsta rädd att bli uppätna precis :S Nu är det guppy ynglen som är våghalsarna, platy ynglet ser man inte ofta. När han/hon kommer fram så går det sakta och den stryker sig bara längs botten. Ibland tror jag att platyn har blivit uppäten med tanke på att man inte ser det som ofta, men rätt som det är så dyker den fram ibland. Så den måste vara en jäkel på att gömma sig =)

Förresten sitter bl.a och budar på några flytande akvarieväxter på Tradera. Sånna ser jag aldrig på zoo =( Tänkte att sånna kan vara bra att ha =) Dessutom kan de också vara ett bra gömställe för yngel har jag hört...

Nepp nu ska jag hoppa in i en dusch, sedan ska jag dra en repa bort till "vägledningscentrum" och höra mig för litegrann... Sedan ska jag hem och göra rent åt mina små bebisar.

14:22
Gjorde rent till de som liven... passade på att räkna de som ligger i yngel lådan. Kom fram till att det är 43 st varav 15 st är platys och 28 st är guppys =)

Tradera...

Ja där registrerade jag mig idag. Jag har redan hunnit buda på lite saker. Det verkar vara lite farligt det där för mig *heh* Inne i köket håller hjärtat på med att baka biskvier. (Vet inte om jag skulle falla tanken till att göra det, det verkar vara en del moment om man säger så. Iaf inte vad han har tänkt att ha dem till. Han ska ta med och bjuda på jobbet. Själv skulle jag inte orka bjuda ett helt jobb med nåt som tar väldigt lång tid att göra :P Så han har satt igång med inte en dubbel sats, utan en trippel :P För han sa att det kan vara gott att ha hemma. Jovisst det håller jag med om. Saken är bara att, vart ska han få plats med allihopa? Hela frysen är i stort sett så proppfull som den kan bli. Men det spelar ju ingen roll vad jag säger om att han hade kunnat minska ner lite på satsen, så att det får plats. Men det går in igenom det ena örat och ut igenom det andra. Han är så att säga LIKA ENVIS som lilla jag).

Ljuva kväll..

Idag kom brorsan hit... han är fortfarande här. Följde med honom idag till Kupolen, han köpte ett PS3. Så nu känner jag mig lite avis.. jag vill åsså ha!! Ska iaf bli riktigt trevligt, han ska sova kvar. Just nu kör vi alla tre här hemma, Tekken 5 turnering.

Fiskarna börjar faktiskt må riktigt bra nu, de som hann bli smittade. Nu är i stort sett prickarna borta, de syns knappt. Ljuva salt, det var riktigt bra. Det var tur att jag satte i det i tid, annars har väl alla blivit smittade. Till och med alla mina yngel lever, de klarade av saltet + så blev de inte smittade =) De växer och har blivit lite större, det syns. Och de verkar må riktigt bra.

Nepp nu ska jag in och fortsätta spela =) So long...

Mitt senaste verk... =)

Igår målade jag denna kruka och gjorde sedan decoupage på den =) Snart blir det att plantera ner en växt.. Få se vad nästa decoupage blir. =)


jahapp...

..jag separerade platyn ändå, tänkte att det kan kanske minimera risken, med tanke på att hon har 4-5 prickar på sig. Med tanke på att jag inte har nåt "karantän"akvarium så satte jag ner henne i ett jättestort "glas" istället med lite "salt" som zoo sålde. Jag saltade även akvariumet, igårkväll såg jag att 2 guppy honor hade åkt på en varsin pytteliten prick. Jag hoppas för allt i världen att saltet hjälper, killen på zoo sa att det skulle göra det. ("Dumma jag" köpte den där andra medicinen ändå. Sen när jag sätter mig ner hemma och läser lite mer utförligare så... aldrig i livet att jag tänker hälla ner det till mina fiskar. :( (Medicinen ContraIck innehåller bl.a formaldehyd, står att det kan ge en cancer och även allergi vid hudkontakt. Och absolut undvika kontakt med huden. Sedan ska man lämna materialet och flaskan till inlämningsstället för farligt avfall. Om det är så farligt för mig, varför i hela friden ska jag ha ner detta gift till mina kära älskade fiskar? Dessutom måste man ha i mindre av denna "medicin" om man har känsliga fiskarter i akvariet som kan kola vippen, som t.ex tetror. Och hur kommer det då gå för mina stackars små bebisar? Då hade ju hon på Borlänge zoo rätt trots allt ang. medicinen, att den kan döda fiskarna...) Nej, då tänker jag minsann försöka få bort "vita prick sjukan" med detta salt som även är ett naturligt läkemedel mot svamp och parasiter. Skulle inte förvåna mig om det funkar lika bra. Varför, varför läste jag inte detta mer noggrant inne på zoo. Då hade de väl kunnat förvana mig, jädra *****. Nä istället säger de att ContraIck medicinen inte alls är farlig. Plus att man måste hålla på med ett jädra jobb efteråt, att filtrera akvarievattnet med aktivtkol för att få bort ämnena ur medicinen (hmmmm?). Nej, varför köpte jag både grejjerna? Ja det skulle va så bra sa hon på zoo att köpa båda två. Blahabla.. hon ville väl bara sälja mer :( (Hon vill väl att de ska dö, så att jag får lov att köpa nya fiskar :P) Förmodligen räcker det med saltet, som både är bättre för fiskarna, mig och naturen.

När jag inspekterade idag så har inte guppyhonorna åkt på några fler prickar. Inte heller platyhonan, hennes prickar ser dessutom lite mindre ut. Så nu hoppas jag att detta funkar, hoppas, hoppas, hoppas. Ska ha i lite mer salt igen till kvällen tänkte jag. Vi får väl se hur de ser ut till kvällen och imorgon. Jag antar att har de inte åkt på fler prickar, så fungerar det.

Suck...

det är då nåt ta me fan hela tiden. Idag såg jag en fisk som är sjuk :( Vår korallröda platy, har fått tre vita prickar på stjärtfenan och en vit prick på huvudet. Än så länge är det bara hon som har det... *Morr* Tydligen är den sjukdomen vanlig. "Vita prick sjukan", det är tydligen en parasit. För att föröka sig släpper den ifrån sig från fisken och dimper ner i gruset. Kläcks tror jag, och sätter sig på en ny fisk. Så nu blir det att åka till zoo i Falun och inhandla medicin så att inte fisken och ev. fiskarna dör. Hoppas bara att mina små bebisar klarar sig nu (som för tillfället är över 40 st i yngelhuset). Det var tur att jag satte mig in i det lite grann och läste om det på nätet först innan jag ringde, för jag ringde först till zoo i Borlänge. Och hon kunde ju i stort sett inte så mycket, lät som en ung tjej. Hon sa att jag skulle separera fisken och att det var lika bra att jag spolade ner den i toaletten. Med tanke på att medicin var ett gift så kunde den även ta kol på andra fiskar i akvariumet... (hmmm? låter lite konstigt, tycker jag). Det slutade med att jag ringde till zoo i Falun och fick prata med en kille som var insatt i fiskar. Han berättade nästan i stort sett det jag hade läst om. Eventuellt kunde man tydligen tillsätta ett salt som de har på zoo, det kunde hjälpa det också ibland. Det var även bra att ha i ibland till fiskarna i vanliga fall. Eller så kunde jag börja medicinera på en gång. (Då frågade jag det jag hade läst om, om det kunde ta kol på andra fiskar i akvariumet, medicinen alltså. För det kan tydligen vissa mediciner göra). Nej, inte det dom hade hemma nu. De hade ett sånt som de har slutat att sälja som var lite starkare, som har kunnat tagit kol på vissa fiskar. Så tydligen skulle det de hade hemma även gå bra fast att man hade yngel =) Ev. frågade jag om separation på fisken (när hon sa så på zoo), det var ingen idé sa han, med tanke på att de andra fiskarna förmodligen gick och bar på det, som sedan kunde bryta ut när deras immunförsvar försvagades. Så jag berättade om "rådet" jag fick från det andra zoo:et på telefon, så han undrade vem det var som hade sagt så. Så han nämnde nåt om att de hade haft en kille i Borlänge som kunde mycket om fiskar men som har slutat där. Hon i telefon i Borlänge sa att han tyvärr var borta idag och inte kunde hjälpa. Killen i Falun: -Ja han har ju redan slutat så han kan ju inte ge nåt råd nån annan dag heller :P Jag säger då det... Nej så idag när jag åker för att inhandla så kommer det att bli zoo i Falun kan jag säga...

Baby Boom...

Idag föder guppyhonan (Nemi, tror jag att hon ska få heta), trodde aldrig att hon skulle kläcka ur sig några ungar. Så många gånger som jag har lagt i henne i födkassen när hon är så tjock. Men idag när jag klev upp ligger det 7 yngel på botten av födkassen. Ioförsig vet jag inte när hon satte igång, så hon kan ha fött fler. Dessutom ligger en "gravid" platy bredvid i andra facket, men hon hann äta upp ett nyfött yngel som simmade upp. Så henne la jag ner i akvariumet igen, tror inte att det är riktigt dags för henne än. Sen kan även guppyn ha hunnit äta nåt yngel eller stånkat ur sig nån i akvariumet. Nyss när jag satt och titta så flyter det ett litet guppy yngel i akvariumet (tror att det var ett sånt) bredvid den andra födkassen där platy bebisarna bor för tillfället. Så den lilla bebben hann jag håva upp och lägga ner hos platy bebisarna =) *Känner mig som dagens räddare i nöden... yihoo* Ha ha. Möjligtvis för den lilla själen kanske... nu slipper den bli uppäten i alla fall, tror inte att vi har så hiskeligt många ställen i akvariumet som de kan gömma sig på. Som sagt vi får se hur många yngel det är kvar när hon har fött klart, för än är hon fortfarande "svart" bak. Så några till lär väl förmodligen komma... =)

13.34
Hmmm...
vi har tydligen 2 guppys som föder, är därför jag ser ett yngel då och då, de blir bara allt fler och fler :P Så nu har jag satt ner henne i födkassen. Om nu det hjälper, hon har väl snart fött klart. Men jag har lyckats att fånga upp några små stackare från akvariumet iaf. Nu får jag hoppas att resten av ynglen i födkassen håller sig på botten och inte är så urbota dumma att de simmar upp och blir uppätna...

Ho ho!

Idag hade en fisk dött i akvariumet.. en utav de nyinköpta fiskarna som vi köpte förra veckan. Vi köpte ju fyra guppyhonor, idag låg en hona stel som en fiskpinne på botten. Åkte till zoo i Falun och lämnade tillbaks den och fick en ny hona, en som är alldeles "blåspräcklig" :) Tjejen på zoo kläckte ur sig att skulle nån mer fisk dö så ville de ha ett vattenprov på vårat vatten...  så att det inte är "vårt" fel att fisken har dött. Eeeh?! Skulle det vara dåligt så skulle väl alla våra fiskar vara döda vid det här laget? Eller? Vi har ju 21 fiskar + 14 yngel :P Sak samma... Idag fick jag syn på ynglet som hoppade ner i akvariumet när jag skulle flytta över dem när de föddes. Tänk att det levde fortfarande =) Dessutom var det 2 stycken små överlevare, så tydligen har jag tappat ner 2 stycken yngel. Jag hoppas att de klarar sig utan att bli uppätna utav de stora firrarna. De har klarat sig i 6 långa dagar, så nog ska väl mina små robinssons överleva resten av uppväxten i akvariedjungeln bland rovdjuren. Jag hoppas det iaf =)