Ugnspannkaka (4 port)

1 msk margarin eller smör
3 st ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
½ tsk salt

Till en "finare" pannkaka tillsätter man ytterligare 1-2 ägg och minskar samtidigt mjölet med ½ - 1 dl vetemjöl.

  • Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en långpanna, 30x40 cm, med matfettet.
  • Vispa sönder äggen lätt. Tillsätt hälften av mjölken samt hela mängden mjöl och salt. Vispa detta till en slät smet och fyll på med resten av mjölken.
  • Häll smeten i långpannan. Sätt in den i mitten av ugnen.
  • Grädda pannkakan ca 30 minuter eller tills den fått vacker guldbrun färg och smeten blivit helt stel.
  • Låt pannkakan stå några minuter innan den skärs i bitar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0