Shepherds paj (4 port)

4 portioner potatismos
1 ägg
1 gul lök
400g lammfärs eller köttfärs
1-2 msk margarin
½ tsk salt
svartpeppar
2 msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 tsk worcestershiresås
matfett till såsen


  • Gör hemlagat potatismos eller använd pulvermos. Tillsätt 1 ägg i moset, oavsett vilken sort du väljer.
  • Skala och hacka löken.
  • Bryn färsen i matfettet i en stekpanna. Smula sönder den med hjälp av en gaffel. Tillsätt löken och låt den steka med en stund. Smaksätt med salt och svartpeppar. Strö över mjölet och rör om.
  • Lös upp buljongtärningen i vattnet och häll buljongen i pannan. Tillsätt tomatpuré. Smaka av med worcestershiresås. Låt koka ca 10 minuter.
  • Smörj en ugnssäker form och häll i färsstuvningen. Bred på potatismoset. Gör gärna garneringsränder med en gaffel.
  • Sätt in rätten i 225 graders ugn, ca 30 minuter.
  • Servera med rårivna morötter och syrliga äpplen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0