Laxpudding (4port)

400g salt lax, laxöring eller lättrimmad lax
8-10 st skalade potatisar
1 gul lök
1/2 dl finklippt dill

Äggstanning:
4 st ägg
4 dl mjölk
1 krm vitpeppar

Till formen:
1 msk margarin eller smör

  • Vattenlägg den salta laxen/laxöringen ca 12 timmar eller längre beroende på hur salt den är. Lättrimmad lax behöver inte vattenläggas.
  • Skär fisken i tunna skivor eller strimlor. Skär potatis och lök i skivor.
  • Smörj en ugnssäker form. Varva fisk, lök, dill och potatis i formen, avsluta med potatis.
  • Vispa samman ägg, mjölk och peppar. Häll äggstanningen i formen.
  • Grädda i 225 grader tills puddingen stannat, 45-60 minuter.

  • Servera med smält smör och en sallad.

(Ersätt den råa potatisen med kokt potatis i skivor. Rätten behöver då bara stå ca 20 minuter i ugnen).




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0