Ugnspannkaka (4 port)
1 msk margarin eller smör
3 st ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
Till en "finare" pannkaka tillsätter man ytterligare 1-2 ägg och minskar samtidigt mjölet med ½ - 1 dl vetemjöl.
3 st ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
Till en "finare" pannkaka tillsätter man ytterligare 1-2 ägg och minskar samtidigt mjölet med ½ - 1 dl vetemjöl.
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en långpanna, 30x40 cm, med matfettet.
- Vispa sönder äggen lätt. Tillsätt hälften av mjölken samt hela mängden mjöl och salt. Vispa detta till en slät smet och fyll på med resten av mjölken.
- Häll smeten i långpannan. Sätt in den i mitten av ugnen.
- Grädda pannkakan ca 30 minuter eller tills den fått vacker guldbrun färg och smeten blivit helt stel.
- Låt pannkakan stå några minuter innan den skärs i bitar.

Kommentarer
Trackback