Kärleksmums (ca 30-35 bitar)
Ugnstemp: 175 grader
150 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
Glasyr:
75 g margarin eller smör
1-2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
Garnering:
kokosflingor
150 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
Glasyr:
75 g margarin eller smör
1-2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
Garnering:
kokosflingor
- Smält matfettet och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet.
- Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30x40 cm. (Jag rekommenderar dig att ta en lite mindre långpanna eller dylikt. När jag följde detta recept som jag i vanliga fall inte gör, så blev det för lite smet till en 30x40 cm panna. Har du alternativt ingen mindre panna, forma till ett bakplåtspapper till en lite mindre storlek i en 30x40 cm långpanna. Eller gör en lite större smetsats...)
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
- Låt kakan svalna.
- Smält under tiden matfettet till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.
- Bred glasyren på kakan. Strö på rikligt med kokos. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

Kommentarer
Trackback